Activiteiten

Pean beschikt over een heel groot buitenterrein. Hier vind je onder andere terrassen en sportvelden met bijvoorbeeld een volleybalnet en voetbaldoeltjes. Elders op het terrein staat een klimboom en duikelrekken. We hebben een prachtige waterglijbaan die in het meer beland! Altijd een succes!

Ook kunnen leerlingen zich uitleven met een potje tafeltennis of elkaar (of een docent natuurlijk!) uitdagen met een potje schaken op het grote schaakspel op ons buitenterrein.

Pean Academy

Pean heeft sinds 2018 een nieuw programma ontwikkeld voor scholen: De Pean Academy. De school stelt als doel elkaar te leren kennen en samen te werken. Pean leert de scholieren de verschillen tussen elkaar te waarderen en dan te gebruiken. De scholieren leren waar ze zelf goed in zijn en waar de ander goed in is.

We gebruiken hierbij o.a. de theorie van Steven Covey. De docenten van de school werken samen met de leerlingen met dit programma. Zij zullen de groep observeren en later evalueren wat er tijdens de opdrachten gebeurt.

Escape Eiland

We beginnen het programma vaak met Escape Eiland. Scholieren worden ‘achtergelaten’ op een eiland en krijgen materiaal en een ervaren schipper mee om terug te komen bij de zeilschool. Iedere groep lost het op zijn manier op. Later op de dag gaan we met elkaar bespreken hoe dat is verlopen.

Uitleg voor schoolleiding

 

Hulp bij schoolkamp

Wij verzorgen graag uw schoolkamp. Met het programma Pean Academy is het inhoudelijk ook echt voor elkaar. We komen graag bij uw school langs om het toe te lichten.

Vrijblijvende afspraak

Gebouwen

De Berch (50 bedden)

De Berch is de oude hooiberg die omgebouwd is tot een leefruimte met een open keuken en een nieuw aangebouwde tuinkamer. Er zijn 6 douches en 7 toiletten.

De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping:

  • 4 slaapkamers met 6 bedden
  • 6 slaapkamers met 4 bedden
  • 1 slaapkamer met 2 bedden

Er zijn in totaal dus 50 bedden. De leefruimte is echter geschikt voor ca 40 personen.

De Jister (62 bedden)

De jister was vroeger de melkplaats voor koeien. Nu is het een zeer ruime accommodatie met grote keuken en een bar. Er kunnen hier 120 mensen eten.

De slaapkamers bevinden zich in het Bûthûs, de oude stal van de boerderij:

  • 1 slaapkamer met 6 bedden
  • 1 slaapkamer met 7 bedden
  • 6 slaapkamers met 8 bedden
  • 1 slaapkamer met 9 bedden

Het slaapchalet (16 bedden)

Het slaapchalet bevindt zich op een grasveld. Het is een soort stacaravan XL. Er zijn hier 4 slaapkamers in gebouwd met verwarming. Iedere slaapkamer bevat 4 bedden. Deze kamers kun je er extra bij huren voor scholieren/docenten/buschauffeur of ouders.

 

Bekijk de accommodaties

[elfsight_instagram_feed id="1"]

Tarieven

Berch 14-40 personen en Jister 30-78 personen

De gebouwen huur je voor een weekend of een midweek. Heb je een andere wens? Dan bespreken we graag de mogelijkheden met jullie. Bedlinnen is optioneel bij te bestellen, waarbij er de keuze is alleen een hoeslaken en kussensloop te bestellen of het gehele bed op te laten maken. Vaak nemen scholieren minimaal zelf een slaapzak en kussensloop mee. We berekenen verder nog toeristenbelasting, garantiestelling en schoonmaakkosten. Afhankelijk van het moment in het jaar zullen er stookkosten in rekening gebracht worden.

Tarieven accommodaties 2023

Tarieven verzorgd schoolkamp

We kunnen voor de scholieren koken, een zeilprogramma regelen of u maakt gebruikt van het uitgebreide programma van Pean Academy. Neem contact met ons op voor het maken van een offerte op maat passend bij jullie wensen en budget!

Extra informatie schoolleiding

Ervaringen

Met onze familie van 8 personen hebben we een fantastisch weekend gehad, een ruim huis met een heerlijk grote, goed ingerichte keuken, unieke ligging en op praktische afstand voor het bezoeken van de omgeving (Leeuwarden, Franeker, Terherne, De Alde Faenen). Genoeg privacy voor iedereen in huis, afgescheiden huis en tuin. Als het weer meewerkt, zoals in dit weekend in oktober, is het voor het huis heerlijk genieten van de bootjes die voor langs komen. Kortom: een aanrader!

Cees Brouwer

Beste Pean,

Onze zoon is vorige week bij jullie geweest. Graag willen wij jullie enorm bedanken & de complimenten geven voor een fantastische week! Hij heeft het super gehad. Hij was enthousiast over de ‘leraren’, de groep, het zeilen, het eten, de activiteiten, etc etc.

Voor ons was het ook erg leuk om via whats app en Facebook te kunnen volgen wat er allemaal gebeurde (dat doet hij zelf natuurlijk niet…..). Ook daar hebben jullie goed over nagedacht!

Dus namens ons, ontzettend veel dank en ik denk zomaar: tot volgend jaar…?!

Fam. de Jong

Fantastische plek! Wat een omgeving

We hebben onze 50e verjaardag gevierd in de mooie sfeervolle feestruimte (Jister) van zeilschool Pean. Echt een aanrader! Omdat de zeilschool erg afgelegen ligt, konden we feesten tot in de late uurtjes. Alles was aanwezig: een prima geluidsinstallatie, disco-/sfeerverlichting, een ruime keuken met veel voorzieningen, een biertap en uitstekende slaapplekken voor onze gasten uit alle delen van het land. En dat allemaal in een prachtige omgeving. We hebben genoten.

Christophe en Natasja, bedankt voor alles en succes met jullie zeilschool. Met jullie vrolijke en gastvrije instelling gaat dat zeker lukken!

Gonda en Frency Groep vrienden

Heel erg bedankt voor het leuke zeilkamp van onze dochter Michelle, ze heeft het ontzettend leuk gehad mede dankzij jullie inzet.(Groep 8 school De Opstap IJsselstein)

claudia weldam

Wat een geweldige plek is Pean! Rust, ruimte, een geweldige omgeving en van alle gemakken voorzien (zeer goede WiFi, heerlijke bedden, Nespresso koffie, geweldig uitzicht op de wijdse omgeving, etc. etc.). Wij hebben er enorm van genoten en kunnen het iedereen van harte aanbevelen voor een brainstorm, een heisessie, of gewoon lekker privé!

Rene Motivatiemakers

Leuke locatie om een gezellig weekend te verblijven. Er zijn verschillende plekjes om te zitten, het is knus en vooral de serre is heerlijk vertoeven. Ook de kids hebben zich prima vermaakt aan het water en met het slinger touw en schaakspel. Gezellige gastheer en gastvrouw! Een aanrader voor een grote groep.

Pean reviews


Bekijk alle zeilschoolbeoordelingen
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident