Activiteiten

Pean beschikt over een heel groot buitenterrein. Hier vind je onder andere terrassen en sportvelden met bijvoorbeeld een volleybalnet en voetbaldoeltjes. Elders op het terrein staat een klimboom en duikelrekken. We hebben een prachtige waterglijbaan die in het meer beland! Altijd een succes!

Ook kunnen leerlingen zich uitleven met een potje tafeltennis of elkaar (of een docent natuurlijk!) uitdagen met een potje schaken op het grote schaakspel op ons buitenterrein.

Pean Academy

Pean heeft sinds 2018 een nieuw programma ontwikkeld voor scholen: De Pean Academy. De school stelt als doel elkaar te leren kennen en samen te werken. Pean leert de scholieren de verschillen tussen elkaar te waarderen en dan te gebruiken. De scholieren leren waar ze zelf goed in zijn en waar de ander goed in is.

We gebruiken hierbij o.a. de theorie van Steven Covey. De docenten van de school werken samen met de leerlingen met dit programma. Zij zullen de groep observeren en later evalueren wat er tijdens de opdrachten gebeurt.

Escape Eiland

We beginnen het programma vaak met Escape Eiland. Scholieren worden ‘achtergelaten’ op een eiland en krijgen materiaal en een ervaren schipper mee om terug te komen bij de zeilschool. Iedere groep lost het op zijn manier op. Later op de dag gaan we met elkaar bespreken hoe dat is verlopen.

Uitleg voor schoolleiding

 

Hulp bij schoolkamp

Wij verzorgen graag uw schoolkamp. Met het programma Pean Academy is het inhoudelijk ook echt voor elkaar. We komen graag bij uw school langs om het toe te lichten.

Vrijblijvende afspraak

Gebouwen

De Berch (50 bedden)

De Berch is de oude hooiberg die omgebouwd is tot een leefruimte met een open keuken en een nieuw aangebouwde tuinkamer. Er zijn 6 douches en 7 toiletten.

De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping:

  • 4 slaapkamers met 6 bedden
  • 6 slaapkamers met 4 bedden
  • 1 slaapkamer met 2 bedden

Er zijn in totaal dus 50 bedden. De leefruimte is echter geschikt voor ca 40 personen.

De Jister (62 bedden)

De jister was vroeger de melkplaats voor koeien. Nu is het een zeer ruime accommodatie met grote keuken en een bar. Er kunnen hier 120 mensen eten.

De slaapkamers bevinden zich in het Bûthûs, de oude stal van de boerderij:

  • 1 slaapkamer met 6 bedden
  • 1 slaapkamer met 7 bedden
  • 6 slaapkamers met 8 bedden
  • 1 slaapkamer met 9 bedden

Het slaapchalet (16 bedden)

Het slaapchalet bevindt zich op een grasveld. Het is een soort stacaravan XL. Er zijn hier 4 slaapkamers in gebouwd met verwarming. Iedere slaapkamer bevat 4 bedden. Deze kamers kun je er extra bij huren voor scholieren/docenten/buschauffeur of ouders.

 

Bekijk de accommodaties

Tarieven

Berch 14-40 personen en Jister 30-78 personen

De gebouwen huur je voor een weekend of een midweek. Heb je een andere wens? Dan bespreken we graag de mogelijkheden met jullie. Bedlinnen is optioneel bij te bestellen, waarbij er de keuze is alleen een hoeslaken en kussensloop te bestellen of het gehele bed op te laten maken. Vaak nemen scholieren minimaal zelf een slaapzak en kussensloop mee. We berekenen verder nog toeristenbelasting, garantiestelling en schoonmaakkosten. Afhankelijk van het moment in het jaar zullen er stookkosten in rekening gebracht worden.

Tarieven accommodaties 2023

Tarieven verzorgd schoolkamp

We kunnen voor de scholieren koken, een zeilprogramma regelen of u maakt gebruikt van het uitgebreide programma van Pean Academy. Neem contact met ons op voor het maken van een offerte op maat passend bij jullie wensen en budget!

Extra informatie schoolleiding

Ervaringen

Hoi Natasja,
Het was een hartstikke leuke dag, alles prima geregeld door jou. Het ketelkoken buiten was een leuk alternatief ipv de BBQ. Namens ons team nogmaals bedankt voor de gezellige zeildag. Volgend jaar zullen wij waarschijnlijk weer bij jullie terecht komen.

Jan Petersen - Ziekenhuis De Tjongerschans

Zoon Emile heeft intens genoten van een week zeilen bij Pean. Leuke jonge leiding, goed geordende organisatie, prima onderlinge sfeer, goed vaarmateriaal. Hij wil zeker volgend jaar weer komen, want Pean biedt veel mogelijkheden qua boten. Dank voor alle goede zorgen! Renée Rosenboom, Bussum

Renée Rosenboom

Hallo Natasja,
Dank je wel voor de leuke foto’s, erg leuk deze van je te ontvangen.
Het was een heerlijk weekend in een prachtig huisje. Dank je wel voor de gastvrijheid en persoonlijke service. Ook de sûkerbôle was erg lekker 🙂

Vriendengroep Thom

Wij hebben ons uitstekend vermaakt! We hebben
(h)eerlijke streekgerechten gegeten op een unieke locatie.

Erick & Renate

We hebben genoten van het heerlijke gevarieerde eten op de wildproefavond bij Pean. Hulde aan de kok van de Kromme Knillis en aan Christophe en Natasja voor de organisatie en de uitvoering. De fietstocht was een originele aanvulling op een leuke avond.

Jeannette en Jelte

Met een kleine groep (9 man) hebben we de begane grond van de Berch gehuurd. De accommodatie is erg gezellig ingericht met een ruime keuken en mooie zithoek.
Sterke punten:
– fijn contact
– gezellige inrichting
– mooi uitzicht
– ruime keuken
– muziekinstallatie en wifi
– degelijke bedden!

Groep Ten Cate

Pean reviews


Bekijk alle zeilschoolbeoordelingen
Copyright 2023 Pean |
Ontwikkeld door Convident