Activiteiten

Pean beschikt over een heel groot buitenterrein. Hier vind je onder andere terrassen en sportvelden met bijvoorbeeld een volleybalnet en voetbaldoeltjes. Elders op het terrein staat een klimboom en duikelrekken. We hebben een prachtige waterglijbaan die in het meer beland! Altijd een succes!

Ook kunnen leerlingen zich uitleven met een potje tafeltennis of elkaar (of een docent natuurlijk!) uitdagen met een potje schaken op het grote schaakspel op ons buitenterrein.

Pean Academy

Pean heeft sinds 2018 een nieuw programma ontwikkeld voor scholen: De Pean Academy. De school stelt als doel elkaar te leren kennen en samen te werken. Pean leert de scholieren de verschillen tussen elkaar te waarderen en dan te gebruiken. De scholieren leren waar ze zelf goed in zijn en waar de ander goed in is.

We gebruiken hierbij o.a. de theorie van Steven Covey. De docenten van de school werken samen met de leerlingen met dit programma. Zij zullen de groep observeren en later evalueren wat er tijdens de opdrachten gebeurt.

Escape Eiland

We beginnen het programma vaak met Escape Eiland. Scholieren worden ‘achtergelaten’ op een eiland en krijgen materiaal en een ervaren schipper mee om terug te komen bij de zeilschool. Iedere groep lost het op zijn manier op. Later op de dag gaan we met elkaar bespreken hoe dat is verlopen.

Uitleg voor schoolleiding

 

Hulp bij schoolkamp

Wij verzorgen graag uw schoolkamp. Met het programma Pean Academy is het inhoudelijk ook echt voor elkaar. We komen graag bij uw school langs om het toe te lichten.

Vrijblijvende afspraak

Gebouwen

De Berch (50 bedden)

De Berch is de oude hooiberg die omgebouwd is tot een leefruimte met een open keuken en een nieuw aangebouwde tuinkamer. Er zijn 6 douches en 7 toiletten.

De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping:

  • 4 slaapkamers met 6 bedden
  • 6 slaapkamers met 4 bedden
  • 1 slaapkamer met 2 bedden

Er zijn in totaal dus 50 bedden. De leefruimte is echter geschikt voor ca 40 personen.

De Jister (62 bedden)

De jister was vroeger de melkplaats voor koeien. Nu is het een zeer ruime accommodatie met grote keuken en een bar. Er kunnen hier 120 mensen eten.

De slaapkamers bevinden zich in het Bûthûs, de oude stal van de boerderij:

  • 1 slaapkamer met 6 bedden
  • 1 slaapkamer met 7 bedden
  • 6 slaapkamers met 8 bedden
  • 1 slaapkamer met 9 bedden

Het slaapchalet (16 bedden)

Het slaapchalet bevindt zich op een grasveld. Het is een soort stacaravan XL. Er zijn hier 4 slaapkamers in gebouwd met verwarming. Iedere slaapkamer bevat 4 bedden. Deze kamers kun je er extra bij huren voor scholieren/docenten/buschauffeur of ouders.

 

Bekijk de accommodaties

[elfsight_instagram_feed id="1"]

Tarieven

Berch 14-40 personen en Jister 30-78 personen

De gebouwen huur je voor een weekend of een midweek. Heb je een andere wens? Dan bespreken we graag de mogelijkheden met jullie. Bedlinnen is optioneel bij te bestellen, waarbij er de keuze is alleen een hoeslaken en kussensloop te bestellen of het gehele bed op te laten maken. Vaak nemen scholieren minimaal zelf een slaapzak en kussensloop mee. We berekenen verder nog toeristenbelasting, garantiestelling en schoonmaakkosten. Afhankelijk van het moment in het jaar zullen er stookkosten in rekening gebracht worden.

Tarieven accommodaties 2023

Tarieven verzorgd schoolkamp

We kunnen voor de scholieren koken, een zeilprogramma regelen of u maakt gebruikt van het uitgebreide programma van Pean Academy. Neem contact met ons op voor het maken van een offerte op maat passend bij jullie wensen en budget!

Extra informatie schoolleiding

Ervaringen

We hebben een super leuk weekend bij jullie in de Berch gehad en ik wil jullie bedanken voor alle hulp, ook met Rienk Huitema voor de Barbecue, dat is zeer goed bevallen!

Groep Opdam

Hallo Natasja,

Graag wil ik jullie nog even hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de goede verzorging van ons zeilfeestje met ons personeel. De wind heeft ervoor gezorgd dat er nog lang over nagepraat is!
Maar iedereen heeft iets meegemaakt, geen saaie middag dus, en men was erg positief.

Bedankt en misschien tot volgend jaar!
Vriendelijke groet,
Henk

Henk

We hebben genoten van het heerlijke gevarieerde eten op de wildproefavond bij Pean. Hulde aan de kok van de Kromme Knillis en aan Christophe en Natasja voor de organisatie en de uitvoering. De fietstocht was een originele aanvulling op een leuke avond.

Jeannette en Jelte

Onze zoon (14) en dochter (13) waren afgelopen zomer voor de derde achtereenvolgende keer bij Pean en volgend jaar gaan ze weer. Voor ons als ouders is Pean een vertrouwd adres waar we onze kinderen met een gerust hart achterlaten: duidelijke informatie, aandacht voor veiligheid, er wordt met ons meegedacht over de wensen van de kinderen en er is aandacht voor specifieke zaken van de kinderen. Toezeggingen worden stipt nagekomen en communicatie is snel en duidelijk. Voor de kinderen is Pean, zelfs als er weinig wind is zoals afgelopen zomer, een week lang heerlijk met een boot en zeilen bezig zijn, veel gezelligheid met leeftijdsgenoten, lekker eten en een team van begeleiders waar ze aan het eind van de week als oudere vrienden afscheid van nemen. Kortom: een professionele zeilschool met voor de kinderen een omgeving als een warm bad.

Marike Radstaake en Marcel Zwamborn

Marcel Zwamborn

Hoi zeilschool Pean,

Vrijdagavond had ik nog een huilend kind in z’n bed, hoe anders was het vanavond.
Pieter kwam vol verhalen thuis, met als hoogtepunt de bezoekjes aan de eilandjes waar ze volgens eigen zeggen een zeldzame rups hebben gevonden en wormpjes hebben gegeten omdat ze moesten overleven.
Treske heeft heel goed in de gaten gehad hoe ze dit groepje jongens moest motiveren. Dat zijn de gouden instructeurs!
En volgens mij vond ie ondertussen het zeilen nog stiekem leuk ook.
Top!

Fam. Blaauw

Het Was Weer Dik Voor Elkaar. We hebben genoten van het voorhuis! Bedankt voor de goede zorgen. Tot de volgende keer. Groetjes Mirjam

Mirjam

Pean reviews


Bekijk alle zeilschoolbeoordelingen
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident