Activiteiten

Pean beschikt over een heel groot buitenterrein. Hier vind je onder andere terrassen en sportvelden met bijvoorbeeld een volleybalnet en voetbaldoeltjes. Elders op het terrein staat een klimboom en duikelrekken. We hebben een prachtige waterglijbaan die in het meer beland! Altijd een succes!

Ook kunnen leerlingen zich uitleven met een potje tafeltennis of elkaar (of een docent natuurlijk!) uitdagen met een potje schaken op het grote schaakspel op ons buitenterrein.

Pean Academy

Pean heeft sinds 2018 een nieuw programma ontwikkeld voor scholen: De Pean Academy. De school stelt als doel elkaar te leren kennen en samen te werken. Pean leert de scholieren de verschillen tussen elkaar te waarderen en dan te gebruiken. De scholieren leren waar ze zelf goed in zijn en waar de ander goed in is.

We gebruiken hierbij o.a. de theorie van Steven Covey. De docenten van de school werken samen met de leerlingen met dit programma. Zij zullen de groep observeren en later evalueren wat er tijdens de opdrachten gebeurt.

Escape Eiland

We beginnen het programma vaak met Escape Eiland. Scholieren worden ‘achtergelaten’ op een eiland en krijgen materiaal en een ervaren schipper mee om terug te komen bij de zeilschool. Iedere groep lost het op zijn manier op. Later op de dag gaan we met elkaar bespreken hoe dat is verlopen.

Uitleg voor schoolleiding

 

Hulp bij schoolkamp

Wij verzorgen graag uw schoolkamp. Met het programma Pean Academy is het inhoudelijk ook echt voor elkaar. We komen graag bij uw school langs om het toe te lichten.

Vrijblijvende afspraak

Gebouwen

De Berch (50 bedden)

De Berch is de oude hooiberg die omgebouwd is tot een leefruimte met een open keuken en een nieuw aangebouwde tuinkamer. Er zijn 6 douches en 7 toiletten.

De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping:

  • 4 slaapkamers met 6 bedden
  • 6 slaapkamers met 4 bedden
  • 1 slaapkamer met 2 bedden

Er zijn in totaal dus 50 bedden. De leefruimte is echter geschikt voor ca 40 personen.

De Jister (62 bedden)

De jister was vroeger de melkplaats voor koeien. Nu is het een zeer ruime accommodatie met grote keuken en een bar. Er kunnen hier 120 mensen eten.

De slaapkamers bevinden zich in het Bûthûs, de oude stal van de boerderij:

  • 1 slaapkamer met 6 bedden
  • 1 slaapkamer met 7 bedden
  • 6 slaapkamers met 8 bedden
  • 1 slaapkamer met 9 bedden

Het slaapchalet (16 bedden)

Het slaapchalet bevindt zich op een grasveld. Het is een soort stacaravan XL. Er zijn hier 4 slaapkamers in gebouwd met verwarming. Iedere slaapkamer bevat 4 bedden. Deze kamers kun je er extra bij huren voor scholieren/docenten/buschauffeur of ouders.

 

Bekijk de accommodaties

[elfsight_instagram_feed id="1"]

Tarieven

Berch 14-40 personen en Jister 30-78 personen

De gebouwen huur je voor een weekend of een midweek. Heb je een andere wens? Dan bespreken we graag de mogelijkheden met jullie. Bedlinnen is optioneel bij te bestellen, waarbij er de keuze is alleen een hoeslaken en kussensloop te bestellen of het gehele bed op te laten maken. Vaak nemen scholieren minimaal zelf een slaapzak en kussensloop mee. We berekenen verder nog toeristenbelasting, garantiestelling en schoonmaakkosten. Afhankelijk van het moment in het jaar zullen er stookkosten in rekening gebracht worden.

Tarieven accommodaties 2023

Tarieven verzorgd schoolkamp

We kunnen voor de scholieren koken, een zeilprogramma regelen of u maakt gebruikt van het uitgebreide programma van Pean Academy. Neem contact met ons op voor het maken van een offerte op maat passend bij jullie wensen en budget!

Extra informatie schoolleiding

Ervaringen

Ik wilde jullie bij Pean even laten weten dat wij terugkijken op een heel geslaagde zeilweek. De kinderen waren enthousiast en de begeleiding ook allemaal. We hopen dat het van jullie kant ook naar tevredenheid is verlopen. Het was niet voor iedereen altijd makkelijk met de taal, maar al met al is het goed gelukt.
Wij als begeleiding hopen dat de volgende 6de klas op ons advies ook bij Pean gaat zeilen volgend jaar. Met de mogelijkheid dat het een traditie wordt! Heel veel dank!

Waldorfschule

Tussen 13 en 17 mei verbleven wij met onze studenten van de opleiding Sport & Bewegen bij Pean. Onze studenten kunnen tijdens onze zeilweek kennismaken met de zeilsport. Dit jaar voor het eerste bij Pean zodat we elke dag een tocht(je) konden maken. Eernewoude, Terherne en Grou hebben we aangedaan. Ondanks de matige weervoorspelling een prima week. Leuke avondprogramma’s, prettige accommodatie, moderne valken, goede service. Kortom prettig vertoeven bij Pean.

Aarnoud Opleiding Sport en Bewegen

Pean reviews


Bekijk alle zeilschoolbeoordelingen
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident