Tarieven & huurvoorwaarden

Tarieven

Basis
De huurprijs bij zelfverzorging varieert gedurende het jaar. Pean maakt onderscheid tussen hoogseizoen,  voor- en naseizoen en winter. Zie de tarieven accommodaties 2021. Dit zijn de prijzen voor vaste huurperiodes van een weekend, midweek en week. Wilt u daarvan afwijken, neem dan contact met ons op. Toeristenbelasting (€ 1,- per nacht) wordt automatisch bij de boeking verwerkt. Indien u naast huur van een accommodatie ook andere diensten afneemt, betaalt u ook een bijdrage voor de Garantieregeling pakketreizen, een wettelijke verplichting, waarvoor Pean is aangesloten bij VZR Garant (zie hieronder). Ook schoonmaakkosten en in de wintermaanden stookkosten worden bij uw boeking automatisch in rekening gebracht.

Opties
Bij uw aanvraag kunt u soms zelf aanvullende opties aanvinken. Meestal maken we een offerte op maat als u maaltijden, beddengoed, schepen en/of schippers via Pean wilt reserveren. Daarnaast biedt Pean de optie een annuleringsverzekering bij de boeking af te sluiten.

Huurvoorwaarden

Pean volgt de algemene RECRON voorwaarden groepsaccommodaties. Aanvullend geldt onderstaande:

Financieel
U ontvangt na akkoord van de aanvraag een aanbetalingsfactuur of een totaalfactuur. Dit is afhankelijk van termijn tot aan de start van de verblijfsperiode. De (aan)betaling dient binnen 3 weken  te zijn voldaan. Pas dan is de accommodatie definitief voor u gereserveerd. Wanneer de vervaldatum van de aanbetaling met meer dan 4 weken overschreden wordt, behoudt Pean zich het recht voor om de accommodatie te verhuren aan een andere groep. Als u heeft aanbetaald, ontvangt u uiterlijk 2 weken voor aankomst de restfactuur voor het verblijf.  Betaling daarvan dient uiterlijk 4 dagen voor aankomst te zijn voldaan. Dus: pas als er (aan)betaald is, is de accommodatie definitief voor u gereserveerd.

Aankomst/vertrek
De aankomst en vertrektijden staan op uw bevestiging. Standaard is weekendhuur van vr 16:00 uur – zo 18:00 uur; midweekhuur van ma 11:00 uur – vr 13:00 uur. Op de dag van vertrek (m.u.v. zondag) dient u de slaapkamers om 10.00 uur te verlaten i.v.m. de schoonmaak. Voor het vakantiehuis Pompebled kan van deze standaardhuurtijden worden afgeweken. Bij de waterlodges van Pean-buiten begint de huur om 15:00 uur op  maandag of vrijdag en is het vertrek om 10:00 uur op vrijdag of maandag.

Brandveiligheid en huisregels
Onze gebouwen voldoen aan alle brandveiligheidsvoorschriften. In de praktijk wordt die brandveiligheid mede bepaald door het gebruik van de accommodatie door de huurders. Daarom hebben we een aantal huisregels opgesteld. Bij het niet nakomen van deze regels zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen.

Schoonmaken en schades
De accommodatie dient voor vertrek veegschoon te worden opgeleverd. Alle daarvoor benodigde voorzieningen zijn aanwezig. Afval werpt u in de daarvoor bestemde containers (glas, papier, blik en restafval gescheiden). Van zelfverzorgende groepen verwachten we dat de afwas is gedaan en de prullenbakken geleegd zijn. Alle inventaris zet u weer op de oorspronkelijke plaats terug. Eventueel ontbrekende zaken of beschadigingen meldt u voor vertrek. Wij verrekenen deze met de borg op de eindafrekening.

Leveranciers en dranken
U krijgt indien u zelf de groep verzorgt, voor uw komst een leverancierslijst. Bij hen kunt u uw boodschappen vooraf bestellen en soms ook laten bezorgen. Meld in dat geval wel in welke accommodatie u verblijft. Bij gebruik van de tapinstallatie in de accommodatie Jister is het afnemen van fusten via ons verplicht.

VZR Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Pean gebruik van de garantieregeling VZR Garant. U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Pean niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Annulering

U kunt een annuleringsverzekering afsluiten bij boeking van een accommodatie. De premie bedraagt 5,5% van het verschuldigde totaalbedrag. Dit biedt zowel een groepsdekking als een individuele dekking. De individuele dekking geldt alleen als u bij premiebetaling ook een deelnemerslijst indient. Bij een gegronde reden neemt de verzekering de annuleringskosten over. De kosten bij annulering zijn een percentage van de totale huursom en zijn afhankelijk van het moment van annuleren.

  • 10% bij annulering meer dan 12 maanden voor ingangsdatum
  • 30% bij annulering binnen 6 tot 12 maanden voor ingangsdatum
  • 70% bij annulering binnen 4 tot 6 maanden voor ingangsdatum
  • 80% bij annulering binnen 2 tot 4 maanden voor ingangsdatum
  • 95% bij annulering binnen 2 maanden voor ingangsdatum
  • 100% bij annulering op de dag van aankomst

Deze termijnen volgen uit de RECRON voorwaarden groepsaccommodaties.

Copyright 2021 Pean |
Ontwikkeld door Convident