Hele vage vragen en een specialist

6 februari 2023

De Optimist. Persoonlijke ondernemersverhalen

Hele vage vragen en een specialist

Ik had laatst zo’n mooie ervaring. Die moet ik even met jullie delen. Ik ben deze week zo goed geholpen! Het raakte me enorm dat een echte specialist zoveel moeite voor mij deed.

Als niet-alcohol-drinker maar wel-levensgenieter houd ik ervan om te zoeken naar de lekkerste thee en koffie. Meestal komen er op allerlei manieren thee-  en koffie-ideeën op mijn pad. Om dat dan vervolgens daadwerkelijk te kopen is lastig, omdat een vaag idee of vage vraag vaak niet goed over te brengen is aan de vakman of vrouw.

Maar ik had weer een goed vaag idee en ging het proberen.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier!

 

 

De Ayurvedische leer

Oh ja, dan is er misschien nóg iets wat je over mij moet weten: Ik houd mij veel bezig met…. tja, hoe zal ik het zeggen, spiritualiteit…? Zoeken naar wie of wat ben ik…? Op die zweverige reis kwam laatst de leer Ayurveda op mijn pad. Maak je geen zorgen, over Ayurveda zal ik nu niet uitweiden. Maar (toch J) in de Ayurvedische leer is veel aandacht voor wat je eet en drinkt. En daar hoort volgens de dames van @de.ayurveda.podcast (van @de.ayurveda.therapeut @deayurvedacoach) een bepaald soort thee bij.

Ik ben op weg naar de @dekoffieplantage in Heerenveen. Ik loop de winkel in en word meteen overweldigd door de heerlijke geuren van de koffie en thee. In mijn hoofd ben ik nog bezig om te gaan verwoorden wat ik nou precies zoek.

@dekoffieplantage
Er is een spirituele stroming die Ayurveda heet waar ze een bepaald soort thee drinken. KKV Thee geloof ik.

Ongeveer dit vertel ik ook aan Robert de Ridder van de @dekoffieplantage. Ondanks dat ik een in mijn ogen vaag verhaal vertel, wordt er met interesse geluisterd. We ontdekken dat KKV staat voor Kardemon Koriander Venkel thee. Ik laat Robert vervolgens peinzend achter omdat zijn collega vraagt of ik nog andere wensen heb. Ook voor die andere wensen vertel ik in mijn taal wat ik wil:

Ik: “Een stevige koffie met een pittige nasmaak voor in de French Press”
Zij: “Dan moet je Sumatra Gaia Mountain koffie hebben”
Ik: “En graag een wat meer ronde koffie voor in het gewone snelfilter zodat je makkelijk nog een kopje koffie neemt dat lekker smaakt“
Zij: “Hier heb je de Night of Arabica.”

Als we afrekenen komt de Robert uit het magazijn. Hij heeft echt de moeite genomen om op zoek te gaan naar Ayurveda thee. En hij trekt een enorm blik thee open onder mijn neus. Er komt een fantastische kruidige geur uit.

Hij pakt nog een groot blik. ”En deze thee bevat kardemon en venkel, ruik maar”.  Opnieuw ben ik diep onder de indruk van de thee.

Maar ik ben nog veel dieper onder de indruk van het specialisme en de klantvriendelijkheid van deze mensen. Zij weten écht heel veel af van hun vakgebied en specialiteiten. En, heel belangrijk, ze zijn in staat om goed te luisteren naar wat de klant wil.

Échte specialisten
Als ik dolgelukkig de winkel uitloop, denk ik aan de gesprekken die ik vaak op het kantoor van Pean hoor. Bij Pean zijn we ook specialisten, maar dan op het gebied van zeilkampen voor kinderen. Ook wij worden vaak benaderd met vragen over zeilen, kinderen, zeilkampen. We weten er meer af van alle ins en outs van een zeilschool dan wie dan ook en we vertalen de soms vage wensen of vragen van onze gasten graag in antwoorden en oplossingen.

Heb je ook een vraag over zeilen en zeilkampen? Neem dan contact met ons op. De gegevens vind je op de knop hieronder.

Stel hier al je vragen

En als je toevallig een vraag hebt over koffie of thee, ga dan eens naar de koffieplantage. Ook die specialisten helpen je graag.

Iedere week De Optimist in je mailbox?

Schrijf je hier in!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident