Herfstzeilkamp in Friesland

23 oktober 2015

Pean is één van de weinige zeilscholen die een herfstkamp aanbood dit jaar. Omdat de omstandigheden extreem waren, werd er geen zeilles gegeven aan kinderen onder de 12 jaar. Ook windsurfles ontbrak. De instructeurs waren goed voorbereid op het lesgeven met deze kou en wind.

Omdat het in de herfst meestal hard waait, geeft dat overdag op het water veel beleving. Een aantal kinderen kwam specifiek naar de zeilschool om nog dit jaar nog hun zeildiploma te halen. Na het zeilen, brandde de houtkachel en stond er de warme chocomelk klaar. ’s Avonds is het al vroeg donker en dat leende zich uitstekend voor spooktochten.

Veiligheid staat bij Pean hoog in het vaandel. “Maar zeilen met harde wind is natuurlijk ook heel leuk en uitdagend”, zegt Meijer van Zeilschool Pean. “We hebben deze zomer de hoogste beoordeling gekregen van de keurende instantie CWO. Een vijf sterren zeilschool zou je kunnen zeggen. Daar zijn we trots op”.

 Na het herfstkamp begint Pean met het winteronderhoud van de vloot zodat er in het voorjaar van 2016 weer gezeild kan worden.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident