“Het belang van ‘Aankomen aan Lagerwal’ binnen het Watersportdiploma”

19 juni 2024

Aankomen aan Lagerwal in het Zeilen

Als je aan het leren zeilen bent voor je Nationaal Watersportdiploma, dan is een van de cruciale vaardigheden die je moet onder de knie krijgen, aankomen aan lagerwal. Deze techniek houdt in dat je, onder toezicht van de instructeur, veilig kunt aankomen op de lagerwal – de kant waar de wind naartoe waait. Het is belangrijk om vanaf een bovenwinds punt tegen de wind in te strijken en ervoor te zorgen dat de boot de kant niet raakt. Dit is een fundamentele techniek die elke zeiler onder de knie moet hebben.

Strijken bij Lagerwal

Strijken op het bovenwinds gelegen punt betekent dat de zeiler het hoofdzeil laat zakken zodra hij op het punt is aangekomen dat het dichtst bij de wind is (tegenover de richting waarin de wind waait). Het idee is om te voorkomen dat de boot de wal raakt. Deze strategie staat je toe om met meer controle en veiligheid te zeilen.

Meer Informatie

Voor meer informatie over zeilen en onze cursussen, check onze website, of stuur ons een bericht via onze contactpagina. Je kunt ons ook volgen op Instagram voor updates en leuke foto’s.


Diploma-eisen voor Aankomen aan Lagerwal

Voor het behalen van je Nationaal watersportdiploma, maakt aankomen aan lagerwal deel uit van de verplichte eisen:

  • Leeftijd: Jeugd
  • Niveau: Niveau 4
  • Discipline: Kielboot
  • Module: Lagerwal (verplicht)
  • Competentie: Aankomen aan lagerwal
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident