“Hijsen en Strijken van de Zeilen: Hoe het bijdraagt aan je Watersportdiploma”

19 juni 2024


Hijsen en Strijken van de Zeilen

Als je begint met zeilen krijg je te maken met verschillende spannende elementen. Eén van de belangrijkste dingen die je moet kunnen, is het hijsen en strijken van de zeilen. Dit is waar je jouw zeilavontuur mee start en eindigt. Hijsen betekent simpelweg dat je de zeilen omhoog brengt, terwijl strijken verwijst naar het omlaag brengen van de zeilen als de les voorbij is.

Het kan best een beetje ingewikkeld zijn als je hier net mee begint. Maar maak je geen zorgen, onze professionele instructeurs bij Zeilschool Pean zijn er om je precies te laten zien hoe het moet.

Wil je meer leren over zeilen?

Kom dan eens langs bij onze zeilschool. We hebben kampen voor jongeren van verschillende leeftijden tijdens de schoolvakanties. Kijk voor meer informatie op onze contactpagina. Je kunt ook ons cursusaanbod bekijken op onze website. Wil je alvast een kijkje nemen naar hoe onze dagen eruit zien? Volg ons dan op Instagram.

Nationaal Waterportdiploma

Om te kunnen zeilen, is het essentieel dat je voldoet aan bepaalde eisen. Daarom bieden wij lessen aan die leiden tot het behalen van het Nationaal watersportdiploma. Hieronder een overzicht van de eisen voor dit diploma:

Leeftijd: Jongeren
Niveau: Niveau 3
Discipline: Kielboot
Module: Basis
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Hijsen en strijken van de zeilen


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident