Je geld of je leven

21 februari 2023

De Optimist. Persoonlijke ondernemersverhalen

Je geld of je leven

Ik ben nu ruim 5 jaar zelfstandig ondernemer en voel (gelukkig) iedere dag de verantwoordelijkheid voor ons bedrijf en de mensen die er werken. Dat maakt het extra belangrijk om mijn tijd goed en efficiënt in te delen. Zeker omdat ik ook op Pean woon, vind ik dit soms een behoorlijke uitdaging. Vorige week kwam ik weer eens in een heuse spagaat…..

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier!

 

WhatsApp marketing

Gelukkig woon ik niet alleen, maar met mijn vrouw Ida en dochters Mirthe en Marije. Het is maandagochtend en mijn agenda voor die dag bevat een mix van privé- en werkafspraken. Ik probeer dit eigenlijk altijd te vermijden, omdat mijn ervaring is dat beide minder leuk en effectief worden. Vandaag is dat echter niet gelukt vanwege een doktersafspraak en een sollicitatiegesprek van Ida. Het toeval wil dat het precies ook de dag is dat we voor de Zeilschool een leuke WhatsApp-marketingactie gepland hebben staan.

Via WhatsApp communiceren met onze klanten vind ik geweldig; het is direct, lekker duidelijk en klanten kunnen meteen reageren. We krijgen er vaak positieve reacties op, misschien omdat veel mensen ook graag privé met WhatsApp communiceren en het dan waarderen als wij dat ook doen. Ik heb echt het gevoel dat het ons soms dichter bij onze klanten brengt. Omdat er een datum in ons geplande bericht staat, is verzending gebonden aan deze maandag. Maar dan gebeurt het…

Fout in de instellingen

Privé: één van mijn dochters wordt ziek en die wil ik dus vandaag graag wat extra aandacht geven… Werk: bij het verzenden van de eerste berichten blijk ik een fout te hebben gemaakt in de instellingen voor het verzenden…

Wow, ik heb me denk ik niet vaak zo onprettig gevoeld in een situatie op Pean. Natuurlijk brengt mijn vaderhart me bij mijn dochter, maar ik voel ook mijn verantwoordelijkheid voor ons bedrijf en de klanten die erbij horen aan me trekken. Dit zorgt ervoor dat ik er niet met 100% van mijn aandacht voor mijn dochter kan zijn. Ik doe het onvermijdelijke en loop met mijn dochter op de arm even naar kantoor om te praten over een oplossing.

Trots

Als ik het kantoor binnen kom zitten collega’s Esther en Jurre al helemaal in de materie: “We hebben de oplossing al gevonden en gaan het zo doen.” Binnen 5 minuten zit ik weer terug met mijn dochter op de bank en een kopje thee voor haar.

Mijn schuldgevoel is omgeslagen in trots. Wat fijn dat we met elkaar hier geïnvesteerd hebben in een flexibel en betrokken team.

Wil je zelf ervaren hoe het is om in een groepsverblijf op Pean te verblijven en de betrokkenheid van ons team te ervaren? Vraag dan eens een aanvraag aan voor een verblijf op ons terrein. Onze groepsverblijven zijn speciaal ontworpen om aan de wensen van verschillende groepen te voldoen en we denken graag met je mee om ervoor te zorgen dat het verblijf aan al jullie verwachtingen voldoet. Voor meer informatie en aanvragen, ga naar https://inspiratie.peanbuiten.nl/events-retreats

Trouwens, voor degenen die zich afvragen hoe het met mijn dochter gaat, ze is weer helemaal hersteld. Ik kijk ernaar uit om jullie snel te verwelkomen op Pean.

Events & Retreats op Pean-buiten

Iedere week De Optimist in je mailbox?

Schrijf je hier in!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident