Jubileum wildavonden

9 januari 2018

Op 9 en 10 februari 2018 organiseert Pean wederom in samenwerking met café Kromme Knillis een wildproeverij. 

Uit je eigen achtertuin
Het idee voor de wildavonden ontstond doordat de eigenaren van Pean af en toe wat wild kregen van de jagers die in de omliggende velden jagen. Bij Pean wilden ze het gevoel dat je ‘uit je eigen achtertuin eet’, graag delen met anderen. Natasja en Christophe waren bij een eerder bezoek aan eetcafe Kromme Knilles onder de indruk geraakt van de wijze waarop Rolf en Lena het wild bereidden. Met zijn vieren napratend kwamen ze op het idee om op Pean een culinair avondje te organiseren.

Van 30 naar 75
De verwachting was om 20 – 30 eters te ontvangen. “We waren niet de enigen die het een goed idee vonden”, lacht Natasja van Pean. “De aanmeldingen stroomden binnen en we moesten opeens bespreken wat het maximum aantal was om de kwaliteit hoog te houden.” Tweede kok Auke werd erbij gehaald en zo konden 75 gasten genieten van de eerste wildavond in 2013.

Op de fiets
Om de beleving van de prachtige omgeving van Pean optimaal te maken werden de gasten uitgenodigd om per fiets te komen. Natasja zou het groepje fietsers bij de watertoren opwachten en samen met hen door de donkere weilanden naar Pean fietsen. Tot ieders verbazing kwamen 60 van de 75 gasten op de fiets. “De slinger fietslampjes trok door de winterse kou, onder een volle maan van Akkrum naar Pean. De weg was gitzwart. De sloten lagen aan weerszijden als zilveren linten naast ons. Het was schitterend!” mijmert Natasja. “Er waren zelfs mensen die in de buurt van Pean woonden, die eerst naar de watertoren fietsten om vanaf daar in de kolonne weer terug te fietsen!”

Twee keer uitverkocht
Vanwege het grote aantal mensen dat in 2013 te horen kreeg: “we zitten vol”, oprganiseren we sinds 2014 twee wildavonden, die beide meestal uitverkocht zijn. Omdat de gastheren graag willen dat de gerechten echt uit de velden rondom Akkrum en Pean kwamen, worden de jagers al vroeg ingelicht en brengen ze hun vangsten naar het café.

5 jaar wildavonden
Ook dit jaar zijn er weer twee wildavonden. Omdat de wildavond voor veel gasten een traditie is, proberen we elk jaar de verwachting weer te overtreffen. Rolf: “Dit jaar gaan ‘wild-tapas’ eten. We zien voor ons dat er een grote plank met allerlei kleine, bijzondere hapjes op tafel wordt geschoven. Zo kunnen we nog veel meer gevarieerde producten en bereidingswijzen presenteren.” Ook nieuw dit jaar is dat Kromme Knilles haar eigen bieren brouwt. Speciaal voor de wildavonden wordt een bijzondere batch gebotteld. En natuurlijk is er weer een presentatie van een vakman over de jacht en het wild uit de omgeving.

De wildavonden zijn op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari van 19:00 tot 22:00. Wie op de fiets komt, verzamelt op 18:45 bij de watertoren van Nes.
Prijs: € 39 p.p. (incl. welkomstdrank)

Aanmelden voor de wildavond

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident