Kippengaas-associatie

21 november 2016

15 december 2016
door C. Meijer

Iedereen heeft wel eens gedwongen associaties. Je kent het wel. Je denkt aan het één en dan schiet je meteen een paar gedachtenstappen vooruit. Ik heb dat met het woord “kippengaas”.

De steiger bij Pean waaraan de valken liggen, is gemaakt van hardhout. Deze wordt spekglad als hij nat is. Als je dan van je zeilboot op de steiger stapt, kun je een lelijk val maken. Schoonmaken helpt natuurlijk, maar voor het seizoen ten einde is, is hij weer heel glad. Bij collega-zeilscholen en bootverhuurders had ik gezien dat kippengaas (daar gaat ie weer!) goed helpt tegen die gladheid. Inmiddels hebben we een rol gekocht en vast geniet. En… het werkt!

Maar wat is nou mijn associatie? The Blues Brothers

In de eerste ( en wat mij betreft enige) film van de Bluesbrothers hebben Jake en Elwood de band bijeengekregen en moeten ze geld gaan verdienen. Ze gaan op pad naar Bobs Country Bunker. Een onvervalste Red Neck, Hill Billy Saloon. Na een praatje met de eigenaar (die denkt dat zij de band “The Good Ole Boys” zijn) wordt het podium geïnspecteerd.Tot verbazing van altsaxofonist Blue Lou Marine is er kippengaas gespannen tussen de zaal het podium. Hij pakt het gaas beet en zegt verbaasd “Chickenwire…?”. Zie: https://youtu.be/bryvnZYiIaY?t=147

 Als ze gaan spelen komen ze erachter waar dat kippengaas voor dient…

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident