Laadpas Dilemma

13 april 2023

De Optimist. Persoonlijke ondernemersverhalen

Laadpas Dilemma

Het is deze maand paasvakantie in de landen om ons heen. Onze gasten uit Denemarken, België en Duitsland rijden best behoorlijke afstanden voordat ze bij ons zijn.
Gelukkig rijden steeds meer gasten van Pean-buiten dat stuk met een elektrische auto. Men weet dat Pean zes snelle laadpalen heeft. Dus dat is geen belemmering.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier!

Do you have a card for electric charching?

Vandaag zwaait de deur van de receptie open. Een dame met een Duits accent vraagt in het Engels of ze haar auto kan laden. Natuurlijk kan dat. Maar deze dame heeft alleen een creditcard. Het klopt inderdaad dat je in Duitsland best veel laadpalen hebt waar je met je pinpas of creditcard je stroom afrekent. Onze laadpalen kunnen dat niet. Daar heb je je laadpas voor nodig.

Het zijn dezelfde mensen waar al drie keer (vermoedelijk een eigen defect apparaat aangesloten) de zekering in het huis eruit vloog. We willen ze graag helpen zodat ze zich welkom en op hun gemak voelen.

Twijfel

Ik heb mijn laadpas niet bij me. Ik begin te twijfelen… Is het nou een goed idee om even 15 minuten op en neer te gaan om die pas te halen…? De dame vindt van niet. Ze laadt wel aan de snelweg. Komt goed. Maar ik denk dat haar beleving en herinnering van Pean-buiten er echt beter van wordt als ze wel hier kan laden en met een volle auto wegrijdt. Voordat ik kan besluiten om de pas te gaan halen is ze al weer weg. Gemiste kans?

Filmpje van andere laadpaaldilemma’s

Paasbrood én laadpas

30 minuten later klinkt dat typische geluid van Rienk die de deur van het kantoor opent. Energiek en snel. We bespreken het laadpas dilemma even. Rienk weet dat Pean een extra pas heeft voor gasten zonder pas. Kijk, dat is nog eens goed bedacht!

Omdat we ook nog mooie paasbroden van Bakker Boonstra hebben, liggen mag Rienk én een paasbrood én een laadpas naar de gasten brengen. Het Duitse kenteken staat nu aan de laadpaal en we laten een goede, gastvrije indruk achter.

Christophe

Iedere week De Optimist in je mailbox?

Schrijf je hier in!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident