Laser Pico

1 november 2019

De Laser Pico; een zeer toegankelijk model en de perfecte opvolger voor iedereen die al gevorderd is met een Optimist. Tegelijkertijd is deze zeilboot ook erg geschikt voor wie nog helemaal geen ervaring heeft. Leeftijd en ervaring maken niet uit, want de Pico is comfortabel, stabiel, gemakkelijk te besturen ongeacht de weersomstandigheden en ook nog eens erg wendbaar.

Laser en Laser Pico

De Laser is een populaire zeilboot in de eenheidsklasse, een gemiddelde zwaardboot waar veel officiële zeilwedstrijden mee worden gehouden. De Pico is van dat model afgeleid, met een grootzeil en een fok die beide een wat kleiner formaat hebben.

Zeilschoolboot

De Pico is zeer bruikbaar als zeilschoolboot. Je vindt het model veel op kampen met cursisten die niet eerder gezeild hebben, want dankzij het feit dat je er alleen of met z’n tweeën in kunt varen is het een ideaal lesbootje. Een Laser Pico is net als de meeste Optimisten doorgaans gemaakt van stevig polyethyleen, waarbij de kuip zelflozend is voor wanneer er veel water gemaakt wordt. Nog zo’n reden dat het een veel gezocht model is voor zeilers met weinig ervaring!

Het bootje is 3,50 meter lang, bijna 1,5 meter breed en weegt gemiddeld 65-75 kilo. Dat maakt de Pico relatief gemakkelijk te vervoeren, met een trailer maar ook gewoon op het dak van een auto. Optuigen is vervolgens een fluitje van een cent, want je zet de relatief hoge giek recht en hijst het grootzeil en de fok zo naar boven. Bovendien varen bij de Pico bij PEAN 9 van de 10 keer zonder fok en als eenmansbootje, net als een echte Laser, dus dan ben je helemaal snel op pad!

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident