Wanneer kies je de Laser Vago?

20 juni 2019

De Laser Vago

De Vago of Laser Vago is een veelzijdige en sportieve tweemanszwaardboot die zowel sportief als recreatief ingezet kan worden. Een duo is in veel gevallen wel echt vereist, want deze snelle en instabiele boot is een behoorlijke uitdaging en vraagt daarom om een goede samenwerking met je bootmaatje. De Vago is het meest geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar, met enige zeilervaring in een zwaardboot. Bij Pean hanteren we daarvoor minimaal het CWO-diploma II in de 1-manszwaardboot.

Voor alle omstandigheden

De Laser Vago is dus een veelzijdige boot. Ze heeft een uniek Laser-reefsysteem met rolfok waarmee je onder alle omstandigheden kunt zeilen! De polyethyleen romp is nagenoeg onverwoestbaar. De Vago heeft een ruime zelflozende kuip en een hoge giek waardoor de bemanning vrij comfortabel kan zitten. De zeilboot heeft een modern tuigage, waarbij alle trimmogelijkheden perfect gepositioneerd zijn en eenvoudig te verstellen.

Afmetingen

De Laser Vago heeft een lengte van 4,2 meter en is in een paar minuten op te tuigen. Met het éénlijnige gennakersysteem is het hijsen en strijken van de gennaker namelijk zo gebeurd. Het zeiloppervlak van een standaard grootzeil is 8 vierkante meter, terwijl je ook kunt kiezen voor een XD-grootzeil van  ruim 9 vierkante meter. De XD-gennaker meet maar liefst 13 vierkante meter, de fok nog eens 2,66. De rolfok is standaard, waardoor de boot dus ook als eenmansboot te zeilen is – mits je voldoende ervaring hebt! Wie bovendien ambitie heeft voor wedstrijdzeilen, vindt in de Laser Vago een mooi opstapje naar categorieën zoals de 420 of 49’er, of een andere boot met asymmetrische spinnaker.

In de komende zomerweken 28, 31, 32, 33 en 35 is nog plaats om in deze spectaculaire boot te varen. Schrijf je in.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident