CWO-zeilles en wedstrijdtraining volwassenen avond

Avondzeilcursus bij Pean

Speciaal voor volwassenen (ondergrens 16 jaar) biedt Pean in 2018 avondzeilcursussen, in een serie van 5. Keuze uit CWO-zeilles of wedstrijdtraining in een kielboot of zwaardboot.

Dinsdagavond CWO-zeilcursus 
Heb je nog nooit gezeild en zou je het graag willen leren? Of kun je al zeilen maar wil je meer leren over zelfstandig zeilen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Deze CWO-cursus is erop gericht om zelfstandig te leren varen onder steeds moeilijkere omstandigheden. Deze cursus bevat alle onderdelen van zeilen:

  • tochtvaren
  • wedstrijdvaren
  • aanleggen en afvaren
  • benodigde vaaregels etc. 

Tijdens de cursus is het mogelijk een CWO diploma te halen op verschillende niveau’s. Je kunt je inschrijven voor een cursus in de kielboot of in de zwaardboot. 

Valk
De valk is een kielboot waarin je met 3-4 personen zeilt. Erg geschikt voor het zeilen van tochten door Friesland. Daarnaast zijn er wedstrijden in de valk (denk bijvoorbeeld aan de Sneekweek) en is een valk veelvuldig te huur.

Zwaardboot
De zwaardbootcursus krijg je in de Laser of Laser Pico afhankelijk van je zeilervaring. Deze sportieve zeilboten vaar je alleen en je krijgt les in een groep van ongeveer 5 personen. De zwaardboten zijn snel maar ook gevoelig voor fouten; het kan dan ook goed zijn dat je een keer omslaat……Daarom krijg je een wetsuit van Pean te leen tijdens deze cursus (als je die zelf niet hebt).

Deze avondcursus starten we met een gezamenlijk diner op 20 maart, om 18:30 uur. Daarna nemen we de gang van zaken tijdens de cursus door. Je krijgt dan ook alvast de eerste theorie aangeboden van het zeilen. 

De zeilavonden zijn 10, 17, 24, april en 15 en 22 mei (29 mei reserve). We starten iedere avond om 18:30 en gaan rond 21:30 weer van het water af.

Inschrijven voor valk of zwaardboot.

 

Donderdagavond wedstrijdtraining
Kun je al goed zeilen maar wil je meer leren over wedstrijdvaren of zeil je al wedstrijden maar wil je meer trainen en oefenen met wedstrijdzeilen dan is deze cursus geschikt voor jou. We gaan tijdens de wedstrijdtrainingen in op alle verschillende onderdelen van het wedstrijdzeilen, denk hierbij aan:

  • starten
  • boei-ronden
  • strategie
  • tactiek

Daarnaast zullen we ook veel oefenen met het varen van wedstrijden. De cursus wordt aangeboden in de kielboot of zwaardboot. Verder is er de beschikking over een startschip met bijbehorende officiele wedstrijdvlaggen.

We beginnen op 22 maart met een gezamenlijke diner om 18:30 uur. Daarna besteden we veel aandacht aan regels en theorie bij het wedstrijdzeilen en krijg je uitleg en praktische informatie over de avondcursus. De wedstrijdavonden zijn: 12, 19, 26 april, 17 en 24 mei (31 mei reserve). Iedere avond starten we om 18:30 uur en gaan rond 21:30 weer van het water af.

Inschrijven voor wedstrijdtraining valk of wedstrijdtraining zwaardboot.

Heb je vragen over wat de juiste cursus voor jou is of welke boot het beste bij jou past, bel ons dan op 0566 63 13 92


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist