CWO-zeilles en wedstrijdtraining volwassenen avond

Avondzeilcursus bij Pean

Wegens succes verlengd! Na groot succes van de dinsdagavondzeilcursus afgelopen weken, gaan we vanaf 29 mei verder op maandagavond!

Speciaal voor volwassenen (ondergrens 16 jaar) biedt Pean in 2018 avondzeilcursussen, in een serie van 5. CWO-zeilles in de Valk of laser Pico.

Maandagavond CWO-zeilcursus 
Heb je nog nooit gezeild en zou je het graag willen leren? Of kun je al zeilen maar wil je meer leren over zelfstandig zeilen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Deze CWO-cursus is erop gericht om zelfstandig te leren varen onder steeds moeilijkere omstandigheden. Deze cursus bevat alle onderdelen van zeilen:

  • tochtvaren
  • wedstrijdvaren
  • aanleggen en afvaren
  • benodigde vaaregels etc. 

Tijdens de cursus is het mogelijk een CWO diploma te halen op niveau 1, 2 en 3. Je kunt je inschrijven voor een cursus in de kielboot of in de zwaardboot. 

Valk
De valk is een kielboot waarin je met 3-4 personen zeilt. Erg geschikt voor het zeilen van tochten door Friesland. Daarnaast zijn er wedstrijden in de valk (denk bijvoorbeeld aan de Sneekweek) en is een valk veelvuldig te huur.

Zwaardboot
De zwaardbootcursus krijg je in de Laser of Laser Pico afhankelijk van je zeilervaring. Deze sportieve zeilboten vaar je alleen en je krijgt les in een groep van ongeveer 5 personen. De zwaardboten zijn snel maar ook gevoelig voor fouten; het kan dan ook goed zijn dat je een keer omslaat……Daarom krijg je een wetsuit van Pean te leen tijdens deze cursus (als je die zelf niet hebt).

Deze avondcursus starten we met een gezamenlijk diner op 28 mei, om 18:30 uur. Daarna nemen we de gang van zaken tijdens de cursus door. Je krijgt dan ook alvast de eerste theorie aangeboden van het zeilen. 

De zeilavonden zijn 4, 11, 18, en 25 juni en 2 juli. We starten iedere avond om 18:30 en gaan rond 21:30 weer van het water af.

Inschrijven voor valk of zwaardboot.

Heb je vragen over welke boot het beste bij jou past, bel ons dan op 0566 63 13 92


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist