De mensen achter Pean, eigenaren en medewerkers

Pean en de mensen erachter

Pean viert in 2018 haar 50-jarig jubileum. Sinds 2011 hebben Christophe Meijer en Natasja van den Bos het roer overgenomen van de oprichters van de zeilschool, de familie Hemminga.

Van 2 naar ruim 90 instructeurs in de afgelopen 50 jaar
In de jaren zeventig sliepen zeilschoolcursisten op de plek waar in de winter de koeien stonden op het boerenbedrijf. In de loop der jaren is Pean uitgegroeid tot een veelzijdig recreatiebedrijf met zeilschool, groepsaccommdaties en bootverhuur. Waren het aanvankelijk de broers Hemminga die zeilles gaven, nu zorgt een groep van ruim 90 instructeurs daar tijdens de zeilschoolkampen voor, onder leiding van de kaderinstructeurs en de eigenaren.

De eigenaar
Het zeilen zit er bij Christophe Meijer, een van de eigenaren van Pean, al jong in. Hij begon met zeilen op zijn achtste. Via lesgeven in open boten in zijn tienerjaren, ging het daarna richting IJsselmeer, Waddenzee en door naar de Noordzee. De jachten waarop hij les gaf, gingen na verloop van tijd de Europese zeeën over. Daarna volgde de eerste oceaanoversteek. Vervolgens stapte hij over naar de professioneel zeilende zeevaart. Met schepen als de Swan fan Makkum en de Stad Amsterdam voer hij de wereldzeëen over. Na het afronden van de zeevaartschool van de Marine (KIM) en de Enkhuizer Zeevaartschool haalde hij zijn "master all ships". Dat zorgde voor een prachtige positie als eerste stuurman en vervangend kapitein op de Clipper Stad Amsterdam. Met kinderen op komst wisten Christophe en zijn vrouw Natasja dat het varend bestaan zou gaan stoppen. Omdat hij bijna altijd zijn geld heeft verdiend met zeilen, is het logisch om die kennis nu over te brengen op de volgende generatie via het beheer van zeilschool Pean. 

De werknemers achter de schermen
Als cursist, accommdatiegast of boothuurder verwacht u een vriendelijke ontvangst, een schone kamer, een goed bed, goed verzorgde maaltijden en degelijk materiaal om te gebruiken. 6 mensen zijn daarvoor wekelijks in touw. In het hoogseizoen zijn dat er aanzienlijk meer.


Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist