Pean viert in 2018 haar 50-jarig jubileum

Pean 50 jaar

3 mei 2018 

2018 is een heel bijzonder jaar voor zeilschool Pean; het is namelijk precies 50 jaar geleden dat op het melkveebedrijf Hemminga de eerste zeilschoolactiviteiten werden ondernomen. De broers Ids en Jan Hemminga besloten zestienkwadraten aan te schaffen om in de zomer van 1968 met zeillessen te starten. Een geweldige keuze waar de afgelopen 50 jaar heel veel mensen plezier van hebben gehad. Hieronder vast een voorproef van het jaarprogramma.

Stafreünie 16 juni
Zaterdag 16 juni zal de grote zeilschool-Pean-stafreünie plaatsvinden. Alle instructeurs en kookstaf en oud-instructeurs en koks van de afgelopen 50 jaar, en dat zijn er heel veel, zijn uitgenodigd. Vanaf 13:00 is iedereen welkom om gezellig bij te praten, een rondje te varen of gewoon lekker te genieten van het zomerse weer op de zeilschool. Daarna volgt het avondprogramma en dit zal overgaan in een groots feest! Overnachten is mogelijk. Meer informatie volgt hierover aan alle genodigden.

Open dag 17 juni met gratis proefzeilles
Op zondag 17 juni vanaf 14:00 tot 17:30 is er een open dag ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen achter de deuren van zeilschool Pean of ben je gewoon nieuwsgierig hoe het er op de zeilschool aan toegaat? Kom dan langs. De hele middag staan alle deuren open voor iedere belangstellende en zijn er diverse activiteiten op Pean. Tussen 14:00 en 17:30 is er gelegenheid voor jeugd tussen 8 en 12 jaar voor een gratis proefzeilles van 1 uur. 

Reünie weekend 'jubileum editie' 
In het najaar zal er voor alle Pean-cursisten nog een mogelijkheid zijn om het jubileum te vieren. Ben je tussen de 8 en 18 jaar en vond je deze of een vorige zomer geweldig? Kom dan in het weekend van 14 t/m 16 september gezellig nog een weekend terug!

Actieve-staf-evaluatiefeest in november
Net als ieder jaar is er een evaluatiefeest aan het einde van het seizoen voor de actieve stafleden. Ook deze 50ste keer zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Datum wordt nog bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van al onze jubileumactiviteiten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist