Met man en muis vergaan

Dit geloof je niet! Met man en muis…

30 juni 2018 

We hadden met man en muis kunnen vergaan! Hoe kwam dat? 

Tijdens het tweede weekend van de samenwerking tussen de watersportverenigingen in Friesland kwamen er weer veel kinderen met hun eigen boot aan. Die boten staan natuurlijk de hele winter stil en zijn een heerlijk plek voor beestjes om in te gaan wonen. Dat hadden twee muizen ook bedacht.

Zoals dat bij Pean gaat, gingen ook deze ochtend de boten het water in en zeilden de kinderen heerlijk weg. Maar nu voelde de muizen nattigheid en begonnen te bewegen. En wat doe je dan als er twee muizen tussen je hangbanden heen en weer lopen? Gillen! “Ik heb twee mollen (want dat dacht dat kindje) in mijn boot!” En hoe reageer je daar dan weer op als instructrice? Zeker als je het niet goed kunt verstaan…“Je hebt wat….?”

Nu konden we eindelijk met man en twee muizen vergaan! Maar de dierenliefde won het. De muizen werden gevangen. Terug naar de kant betekent tijdsverlies dus mochten de beestjes in een krat met de motorboot van de instructrice mee varen. Met de lunch werden Casper en Lotte (want zo heette ze inmiddels) vrijgelaten en hebben Casper en Lotte er weer een verhaal bij.

Dit geloof je niet! Met man en muis…

 Valk Vago Pico Feva Laerling Surf Optimist