Nora in de startblokken voor Pean

22 januari 2020

Hoi lieve lezers,

Ik ben Nora Dijkstra, zeilinstructeur op zeilschool Pean. Ik geef les in zwaardboten; vooral aan cursisten in Pico’s en Lasers.

Afgelopen week hadden een aantal ouderejaarsinstructeurs in Utrecht een vergadering, dit heet “winterwerk”. Tijdens deze vergadering komen alle commissies van de zeilschool bij elkaar om te vertellen wat hun plannen zijn dit jaar. En na 4 maanden in alle vrijheid een beetje over de wereld rond te hebben kunnen rennen en reizen, was het toch wel weer gek om op een stoel in een stille vergadering te zitten (omdat dit hiervoor natuurlijk altijd een van mijn sterkere punten was…). Alhoewel, zo erg kan het natuurlijk ook nooit zijn als het over de zeilschool gaat. En zo erg was het ook zeker niet.

Het begon natuurlijk met iedereen weer voor het eerst zien na zo’n lange tijd. Al snel werd de vergadering door Lizan geopend waarna Rienk ons, ongeveer 16 stafleden, een korte samenvatting gaf van alles wat er tot nu toe op de zeilschool was gebeurd de afgelopen periode. Daarna was het tijd om alle verschillende commissies te laten uitleggen wat de voornemens voor dit jaar zijn. Pohh ik kan jullie vertellen, er komen vette dingen aan dit jaar!!

Ook zijn de verbeterpunten die tijdens Snolp (evaluatie van 2019 door alle instructeurs) genoemd waren, uitgebreid besproken. Zo was één van de punten dat wij moesten nadenken over verschillende normen en waarden op de zeilschool. De opdracht was om aan de ene kant van de zaal staan als je het eens was of aan de andere kant te staan als je het oneens was met de gegeven stelling. Na al het serieuze was het natuurlijk wel nog even tijd om achteraf een aansluitende borreltje te doen aangezien er natuurlijk nog genoeg was om met elkaar over bij te kletsen na 2 maanden gemis van mijn medestafleden. Kortom het was heerlijk om al weer even terug te zijn in het zeilschoolsfeertje en ik kan niet wachten op het eerste trainingsweekend! Ik heb er zin innnn, hopelijk jullie ook en tot snel!!! 🙂

Ciao ciao,
Nora

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident