Optimist

18 januari 2019

De Optimist is de boot bij uitstek voor de allerjongste zeilers om de eerste kneepjes van het zeilen goed te leren.

Optimisten zeilen uitstekend, kunnen niet zinken en zijn door hun vorm verbazend stabiel. Het is dus de perfecte zeilboot om jong en zelfstandig in te leren zeilen. Bij Pean doen we dat met kinderen vanaf 8 jaar. En dat gaat door t/m 12 jaar. Maar bij nationale en internationale zeilwedstrijden doen ook oudere kinderen mee. Tot en met het jaar waarin ze 15 jaar worden, kunnen ze in een optimist deelnemen. Dus het idee dat het kinderachtig is om na een of twee jaar nog in de optimist te zeilen, is grote onzin.

De rechthoekige boten zijn relatief gemakkelijk te zeilen. Daarom is het een ideale boot voor het begin van je zeilcarrière. Omdat het een eenmansjeugdboot is, moet je echt álles zelfstandig doen. Je bent dus de kapitein van je eigen schip! En daar leer je het meest van.

De Optimist werd zo’n vijftig jaar geleden in Amerika voor het eerst gebouwd. Als goedkoop bootje voor een jeugdzeilvereniging met dezelfde naam: Optimist. Inmiddels is er wel het nodige aan veranderd. Het hout hout van die goedkope eerste zeepkisten is in verreweg de meeste gevallen vervangen door stevig polyester. De mast, giek en spriet zijn meestal van aluminium zijn gemaakt. Een echte Optimist is 2.30 meter lang en precies de helft daarvan (1.15 m) breed.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident