Ouder van een lockdownpuber. Doe je het wel goed?

12 maart 2021

Al sinds half december zit jouw kind elke dag in zijn eentje achter zijn laptop. Wat moet je daar nou mee als ouder? Aan de ene kant heb je medelijden met je zoon of dochter die langzaam zit af te sterven op zijn/haar kinderkamertje. Aan de andere kant voel je je schuldig omdat jij denkt dat jij er iets aan moet doen. Maar op die momenten dát je iets samen kan doen, weet je eigenlijk niet wát je samen zou kunnen doen of ben je misschien gewoon druk. Al met al gaat het niet fantastisch met jou en je puber en vraag jij je af of je wel het wel goed doet.

Elke deskundige weet, en jij als ouder weet ook, dat het absoluut het beste zou zijn als je kind met leeftijdsgenoten optrekt. Een adolescent heeft er echt behoefte aan het om afstand te nemen van zijn ouders, van het ouderlijk huis en dus van jou. Het is echt hard nodig om te kunnen spiegelen aan leeftijdsgenoten.

De komende zomervakantie biedt de kans om veel samen te zijn met leeftijdsgenoten en die gemiste ontwikkeling in te halen. Maar dan moet jij je kind wel een beetje los gaan laten. Na zoveel maanden op elkaars lip te hebben gezeten, is de hele zomer met het gezin samenzijn niet het allerbeste plan.

Er is een geweldige oplossing hiervoor: Zeilkamp. Meestal zijn er 30, 40 of soms wel 100 leeftijdsgenoten op zeilkamp! Overdag wordt er lekker buiten gesport met leeftijdsgenoten die dezelfde interesse delen. Er is ook nog genoeg ruimte om gewoon met elkaar te chillen. Op een zeilkamp blijf je ook slapen en dat biedt natuurlijk ook vertier. Een zeilkamp duurt meestal een week.

Voor ouders die denken dat ze hun kind nu naar Sodom en Gomorra sturen, hebben we goed nieuws. Op een zeilkamp is veel leiding aanwezig die uitstekend zo’n zeilkamp kan leiden. Vaak bestaat de staf van een zeilkamp uit studenten die eerst ook naar dat kamp gingen en nu leiding zijn geworden. Zo wordt de cultuur bij zo’n kamp gewaarborgd.

Het resultaat is dat jouw kind eindelijk eens een keer 6 dagen de tijd heeft om zijn volle sociale potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. En jij hebt als goede ouder een geweldige keuze gemaakt voor je kind.

Een zeilkamp boeken? Bekijk de nog beschikbare plekjes op boeking.pean.nl.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident