“Overstag gaan: Essentiële techniek voor het Watersportdiploma Jeugd op Niveau 2 Kielboot”

19 juni 2024

Overstag gaan in het zeilen

Als je leert zeilen bij Zeilschool Pean, zul je vroeg of laat bekend worden met het begrip ‘overstag gaan’. Maar wat houdt dat precies in? Overstag gaan betekent dat je met de punt van de boot door de wind draait. Tijdens deze manoeuvre is het essentieel dat je het roer en de schoot niet loslaat en tegelijkertijd van zitplaats wisselt. Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar met oefening en begeleiding wordt het al snel een vanzelfsprekende handeling.

Meer weten over overstag gaan?

Voor meer informatie over overstag gaan, kun je terecht op onze contactpagina. Daar helpen we je graag verder met al je vragen over zeilen. Ook kun je een kijkje nemen op onze Instagram pagina, waar wij regelmatig foto’s en video’s delen van onze zeillessen en zeilkampen.

Contactpagina Zeilschool Pean
Instagram Zeilschool Pean

Nationaal watersportdiploma

Het beheersen van de techniek ‘overstag gaan’ is een essentiële eis voor het behalen van het Nationaal watersportdiploma van de Jeugd op Niveau 2 voor de Kielboot discipline. Deze handelingsmodule is verplicht. De exacte competentie die je moet hebben is ‘Overstag’.

Meer info over ons cursusaanbod

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident