Paascup

27 april 2014

Paascup

Pasen 2014

Pasen 2014: de eerste Pean-Paascup is gevaren. De instructeurs die traditiegetrouw met Pasen aan het trainen, zijn voeren een middag tegen elkaar in Valken en Laser Pico’s. Deze middag zag het er prachtig uit op de wijde EE. geconcentreerde blikken, hoog aan de wind zeilende boten in een mooi verdeeld veld.

Elk jaar doet Zeilschool Pean mee aan een paar wedstrijden. In september aan de door onszelf opgezette Iepen Fryske Kampioenskippen Picosilen op het Pikmeer en de wijde EE en in oktober aan de nationale zeilschoolkampioenschappen bij Langweer. Door de ontwikkelingen in de Friese zeilschoolbranche iis het animo van veel andere zeilscholen voor het IFKP niet meer zo groot. Bij het NZK moeten we strijden tegen de oude garde van zeilschool de Ulepanne. Het werd tijd voor en nieuw plan.

Sinds het najaar van vorig jaar heeft Pean dan ook een heuse wedstrijdcommissie. Die wil ervoor zorgen dat we het niveau en de kennis van het wedstrijdzeilen op zeilschool verder omhoog brengen. Nieuwe wedstrijden ontwikkelen of oude opnieuw insteken. Alles met als einddoel om dit ook aan onze cursisten te kunnen overbrengen.

De commissie bestaande uit Nienke, Tim en Thomas heeft als eerste actiepunt de Paascup ontwikkeld en goed neergezet. Niet alleen werd er een hoop kennis en ervaring opgedaan in het wedstrijdzeilen. Ook groeide het teamgevoel want een meer vol hard varende boten van je eigen zeilschool maakt iedereen ook beretrots. Natuurlijk kan er per discipline maar één de beste zijn. In de valk werd dat dit Paasweekend de boot van Noortje, Casper en Clara en in de Pico was Tyko de snelste. Van harte gefeliciteerd en bravo voor de wedstrijdcommissie.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident