Pean biedt onderdak aan (WK) Vluchtelingen

9 december 2022

Stel je woont in Qatar en je hebt niets met het WK? Waar ga je dan heen? Naar Pean buiten natuurlijk!

Het WK voetbal. Voor de één is het een feest. Voor de ander een reden om te maken dat je wegkomt. Vandaag blijkt dat het overdreven rustige en natuurlijke gelegen Peanbiuten een toevluchtsoord is voor WK ontwijkers. Zelfs vanuit Qatar ontvangt Pean nu rustzoekers!
Het is zaterdagochtend. Voor de mensen van Pean een ideaal moment om een kop koffie te drinken met de meer informele zakenrelaties. We hebben geluk. Er is nog 1 waterlodge vrij om in alle rust één en ander te bespreken. We zijn er natuurlijk trots op dat ook in december ons Friese vakantiepark bijna vol zit. En dat vertellen we aan ons bezoek. Bij de deur gaan de schoenen uit. Laten we het maar mooi schoonhouden.

Midden in koffietijd zwaait de deur van het waterlodge open. Natasja komt binnen met in haar kielzog drie Arabische types. “Salam Aleikum. Ook dit laatste vakantiehuis is last-minute verhuurt.
Deze mensen komen uit Qatar en ontvluchten het WK”, zegt zij met een knipoog

Ons volledige geautomatiseerde boekingssysteem heeft heel netjes het enige lege vakantiehuis weer online gezet. En deze gasten hebben het via Booking.com last-minute gehuurd.
Ons bezoek vindt het geen punt en zelfs wel mooi dat dit zo goed loopt. Wij pakken onze koffiekoppen, doen onze schoenen aan en vertrekken naar het gewone kantoor in de boerderij van Pean om verder te praten. De Qatarees nemen hun intrek in Waterlodge Blaupoatsje en gaan genieten van de rust van Pean buiten.

Wil je ook overnachten in 1 van onze mooie waterlodges? Ga naar www.peanbuiten.nl 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident