Pean steunt de Nierstichting

17 maart 2023

Pean in actie voor de Nierstichting!

Vaar jij mee voor het goede doel?

Kom op zondag 16 april een dagdeel zeilen op een valk met een ervaren schipper. Je beleeft prachtige momenten op het water in National Park de Alde Feanen en je steunt intussen de Nierstichting.

Richard Kikstra is een bekende van Pean en neemt deel aan de Friese Fietselfstedentocht om geld in te zamelen voor de Nierstichting/ onderzoek UMCG. Hij heeft een nierfunctie van slechts 18% én heeft ruim 20 jaar niet meer op een racefiets gezeten. 235km fietsen is dus een grote uitdaging voor Richard.

Wij van Pean steunen dit mooie initiatief en hebben dit gave zeilevent opgezet. Onze geliefde schippers hebben zich als vrijwilliger beschikbaar gesteld om hun passie met je te delen en nemen jou graag mee het water op. Wij stellen de zeilboten kosteloos ter beschikking. Je gehele bijdrage van 29 euro per persoon gaat dan ook rechtstreeks naar het goede doel. Je kunt je inschrijven voor het ochtend of middagprogramma door een email te sturen naar ivar@pean.nl

Ochtendprogramma ~ 29 euro per persoon

09:30 ontvangst met koffie en thee, Pean 1 te Nes (Akkrum)
10:00 in groepen van 4 personen zeilen op een valk onder begeleiding van een ervaren schipper
12:30 terugkomst bij Pean

Middagprogramma ~ 29 euro per persoon

13:00 ontvangst met koffie en thee, Pean 1 te Nes (Akkrum)
13:30 in groepen van 4 personen zeilen op een valk onder begeleiding van een ervaren schipper
16:00 terugkomst bij Pean

Ga je liever een hele dag zeilen met een privé valk en schipper (max 4p per valk)? Dan is de bijdrage per valk 200 euro

Aanmelden? Stuur een mail naar ivar@pean.nl

Richard aan het woord
“Na ruim 20 jaar niet meer op een racefiets te hebben gezeten begon vorig jaar 2e pinksterdag het idee te borrelen om nog een keer de 11- stedentocht te willen fietsen alleen dan wel voor het goede doel. Na goedkeuring van de arts, wel met het advies om rustig aan te doen, zijn we van start gegaan met trainen. Onder begeleiding van een goede coach en met steun van verschillende mensen op gebied van materiaal en voeding.

Onze motivatie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar nierziekten. Vooral dat kleine kinderen en iedereen met nierziekte genezen kan worden. Daarnaast ben ik zelf bekend met cystenieren en een nierfunctie van ca 18%. Dat maakt ook de uitdaging met deze 235 km. Zelf doe ik al jaren mee aan onderzoeken voor de Nierstichting/UMCG met het testen van medicijnen. Met deze challenge hopen wij ook, tenminste 1 persoon, te kunnen motiveren om het maximale uit het leven te halen, door te zetten en positief te blijven onder welke omstandigheid dan ook.”

Lees hier alles over Richard en de inzamelingsactie “11-steden voor nieren”

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident