Pean winnaar NZK 2017

16 oktober 2017

Afgelopen weekend werd Pean twee maal eerste op de nationale zeilschoolkampioenschappen in Langweer. Bij dit kampioenschap strijden instructeurs van de Nederlandse zeilscholen met elkaar in de polyvalk. Opmerkelijk is de relatief jonge leeftijd van de Pean-instructeurs: Alleen zeilinstructeurs die de afgelopen jaren zeilles gaven, deden mee. Bij andere deelnemende zeilscholen deden ook veel oud-instructeurs mee.

Uitslagen
Per zeilschool en categorie zeilden vier valken in teamverband. Na de eerste dag (dirie races) stond Pean vierde in de gold-fleet-categorie en eerste in de silver-fleet. Op zondag werden nog twee races gevaren. In de goldfleet vocht het top-team van Pean zich al naar plaats 3 in de eerste race. In de laatste race van zondag stootten ze door naar de eerste plaats met meer dan 10% puntenverschil ten opzichte van de tweede zeilschool, de Ulepanne. In de silverfleet gaven de Pean-instructeurs hun koppositie niet meer weg. Ook zij wonnen met een ruime marge van de nummer 2.

Historie
Het idee voor deze zeilschoolkampioenschappen is ontstaan in 1994 na vriendschappelijke wedstrijden tussen de zeilscholen ‘Pean’ en ‘Anja’. De uitstekende sfeer tijdens dit weekend en het leerzame effect van wedstrijdzeilen in het instructieschip waren in 1994 reden genoeg om een landelijk evenement te gaan organiseren. Het was de Pean-instrcuteurs al jaren niet meer gelukt eerste te worden. Na vele tweede en derde plaatsen was het daarom dit weekend dik feest!

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident