Praatje met de cursisten – Lisanne

22 maart 2022

Elk jaar komen jongeren in groten getale naar zeilschool Pean om te leren zeilen, te windsurfen of als instructeur hun kennis door te geven aan cursisten. Of dat nou in een Laser, Bahia, Laerling of op een windsurfboard is, als de zeilen gehesen kunnen worden zijn ze blij. In deze rubriek komen cursisten aan het woord over hun tijd bij zeilschool Pean. Wat was dat ene moment tijdens het kamp dat ze zich nog steeds herinneren of wat is iets wat ze zeker nog willen leren in de toekomst?

De aftrapper is Lisanne Plaatje. Al 4 jaar komt zij naar de zeilschool om te windsurfen met hopelijk een toekomst als instructeur bij ons. ”Weten dat je meer kunt dan je denkt en soms iets maar gewoon  doen want je eng vindt om er dan achter te komen dat het eigenlijk helemaal niet eng is”, is iets wat zij geleerd heeft. Hup die boot in of het board op en maar beter fouten maken dan het nooit geprobeerd hebben. Het spannendste vond zij de eerste keer dat ze moest planeren, maar met dit motto in haar achterhoofd kwam het helemaal goed.

Natuurlijk is eten na uren op het water een must. De loempia’s die wel eens tussen de middag worden geserveerd, zijn dan toch wel Lisannes favoriet.

Iets wat zij nog wil leren is om instructeur te worden bij Pean. Dingen leren die leuk zijn om te doen samen met de cursisten, net zoals zij dat met haar instructeurs ervaren heeft. Zoals in haar derde jaar, toen ze de stuiter van de instructeur helemaal hadden volgegooid met water. Of haar eerste jaar, toen ze de kant op gingen en een dagje Makkum gingen ontdekken. Met vier jaar ervaring bij Pean heeft ze genoeg leuke herinneringen  die ze  kan overbrengen aan haar cursisten.

Wil jij een stukje schrijven of door middel van een klein interview jouw ervaring delen op de website, stuur dan een email naar info@pean.nl met als onderwerp ‘Praatje met de cursisten’ en dan nemen we contact met je op.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident