Praatje met de cursisten – Noud

29 maart 2022

Elk jaar komen jongeren in groten getale naar zeilschool Pean om te leren zeilen, te windsurfen of als instructeur hun kennis door te geven aan cursisten. Of dat nou in een Laser, Bahia, Laerling of op een windsurfboard is, als de zeilen gehesen kunnen worden zijn ze blij. In deze rubriek komen cursisten aan het woord over hun tijd bij zeilschool Pean. Wat was dat ene moment tijdens het kamp dat ze zich nog steeds herinneren of wat is iets wat ze zeker nog willen leren in de toekomst?

Vandaag is Noud Faber aan het woord. Laten we gelijk met het spannendste beginnen: zijn eerste keer zelfstandig zeilen in een optimist. Maar nog leuker en spannender wellicht, volgend jaar wil hij graag in de trapeze met de gennaker in de Laser vago.

Het belangrijkste leerpunt van Noud, en belangrijk voor elke cursist is de verantwoordelijkheid nemen voor een dagje veilig zeilen. Dat begint bij het voorbereiden, dan het goed vooruitkijken op het water en tot slot het netjes opbergen of opruimen van het materiaal. Chapeau Noud!

En na zo’n dagje op het water verdien je wel wat lekkers. Het lekkerste dat hij voorgeschoteld heeft gekregen is de warme hap tussen de middag, een kroketje of lekker kopje soep. Maar ook van het diner geniet hij zeker.

En ’s avonds nog een spelletje, daar is Noud niet vies van. Het leukste vond hij dan ook het kanopolo dat ze als avondspel deden. Een combinatie van watersport en een balsport; ja de mogelijkheden zijn eindeloos bij zeilschool Pean.

Tot slot, wat staat er nog op zijn lijstje om te leren? Dat is dan toch wel komende zomer zijn CWO-3 halen in de 2-mans boot.

Wil jij een stukje schrijven of door middel van een klein interview jouw ervaring delen op de website, stuur dan een email naar info@pean.nl met als onderwerp ‘Praatje met de cursisten’ en dan nemen we contact met je op.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident