Praatje met de cursisten – Yteke

12 april 2022

Elk jaar komen jongeren in groten getale naar zeilschool Pean om te leren zeilen, te windsurfen of als instructeur hun kennis door te geven aan cursisten. Of dat nou in een Laser, Bahia, Laerling of op een windsurfboard is, als de zeilen gehesen kunnen worden zijn ze blij. In deze rubriek komen cursisten aan het woord over hun tijd bij zeilschool Pean. Wat was dat ene moment tijdens het kamp dat ze zich nog steeds herinneren of wat is iets wat ze zeker nog willen leren in de toekomst?

Vandaag geven we Yteke Soepboer het woord. Yteke komt al 3 jaar bij Pean om te zeilen en dit zal haar vierde jaar worden bij ons op het water. Ze heeft in die 3 jaar al zoveel geleerd dat ze niet kan kiezen wat haar belangrijkste leerpunt was; aan nieuwe dingen leren geen gebrek bij Yteke.

Leuke momenten waren er in overvloed, maar wat ze het leukst vond was de puzzeltocht die ze deden, op het water wel te verstaan. Maar dat water vindt Yteke soms nog wel wat spannend, zeker als het heel hard waait. Alhoewel dat hard gaan ook de leukste lachmomentjes heeft opgeleverd, vooral met haar instructeur.

Na een dagje vliegen over het water gaat een warme maaltijd er wel in. En wat dan het lekkerste kostje is wat ze tot nu toe gehad heeft? Dat moet toch wel de paella zijn.

En dan blikken we natuurlijk ook nog even naar de toekomst met Yteke. Ze kijkt nu al uit naar nog meer leuke kampen met gezellige mensen. En wat ze daar dan nog wil leren is het zeilen in een Feva XL. Dat gaat in augustus, wanneer ze op kamp komt, helemaal goed komen. Tot snel Yteke!

Wil jij een stukje schrijven of door middel van een klein interview jouw ervaring delen op de website, stuur dan een email naar info@pean.nl met als onderwerp ‘Praatje met de cursisten’ en dan nemen we contact met je op.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident