Rokjesdag – Bootjesdag

1 maart 2015

8 maart 2015

Heel af en toe merk je het al. Het zijn van die kleine signalen. Los van elkaar betekenen ze wel iets maar als ze samen komen dan herken je het opeens . Als een soort oer-ervaring. 

De zon heeft opeens net de kracht om je huid te verwarmen en je ruikt de geur van zoet water. Of, opeens tjilpen er vogels en er waait een mild briesje langs je gezicht. Dan opeens is er die magische vonk… Het nieuwe zeilseizoen staan voor de deur.

In de stad noemde Martin Bril dit rokjesdag maar bij de watersporters heet het bootjesdag. De watersporters komen met samengeknepen ogen buiten om de groen aanslag van hun dekken te borstelen. De kassa van de winkel in de jachthaven rinkelt. Vochtvreters worden vervangen door een bosje narcissen.

En bij Pean betekent dat dat de theorie opleiding van de eerstejaars afgelopen is. Dat de valken en pico’s weer op hun plek liggen en er in het eerste weekend van maart zelfs alweer gevaren is. Dit weekend gaat de kaderstaf het water op met als thema “Aansluiten bij de individuele cursist” en daarna beginnen de zeil,- en surftrainingen voor de toekomstige instructeurs.

Friesland maakt zich klaar voor het watersport seizoen van 2015. Veel plezier allemaal!

 

 

 

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident