“Sliplanding: Leer de Basisvaardigheden voor je Watersportdiploma”

9 mei 2024

Aankomen met Sliplanding: Een Essentieel Onderdeel van het Zeilen

Als zeiler is het belangrijk om zelfstandig te kunnen aankomen bij een hogerwal en langswal. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid regelt en de boot naar eigen inzicht afhoudt. Indien mogelijk, gebruik je hierbij één overstag. Deze vaardigheden zijn nodig om veilig en met succes te kunnen zeilen.

Je Eigen Koers Varen

Stel je eens voor: Je bent op het water, de zon schijnt en je voelt de wind door je haren waaien. Je wilt aanmeren bij een hogerwal, maar hoe doe je dat? Simpel, door zelf je koers te bepalen en de snelheid te reguleren kom je veilig en wel aan. Kijk eens naar de volgende instructievideo om een beter beeld te krijgen van hoe dit in zijn werk gaat.

De Boot Afhouden

Zelf de boot afhouden is ook een belangrijk onderdeel van het aankomen met een sliplanding. Dit houdt in dat je de controle behoudt over het zeil, zodat je de snelheid en richting van de boot kunt beïnvloeden. In onderstaande video wordt dat verder uitgelegd.

Meer weten? Neem dan contact op via onze contactpagina, bekijk onze Instagram hier of bekijk ons cursusaanbod.

Nationaal Watersportdiploma Eisen

Hieronder vind je de diplomaeisen voor deze vaardigheid:

– Leeftijd: Jongeren
– Niveau: Niveau 4
– Discipline: Zwaardboot 1-mans
– Module: Hogerwal
– Is de module verplicht: Verplicht
– Competentie: Aankomen met sliplanding

Het leren van deze vaardigheden en het voldoen aan deze eisen zal je een betere zeiler maken en je voorbereiden op je Nationaal Watersportdiploma. Dus waar wacht je nog op? Maak van deze zomer je beste zeilavontuur tot nu toe!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident