Snolp

31 oktober 2016

SNOLP is het omgekeerde van PLONS. SNOLP is Pean-taal voor het evenement waarbij we met veel keukenstaf, instructeurs en alle klusjongens de boten in de winterstalling zetten. Ook het zeilschooljaar 2016 is uitgebreid geëvalueerd.

Op vrijdag komen de meeste stafleden al aan. Op zaterdag staan we, zoals altijd, om 7:30 op en ontbijten we van 8:00 tot 8:30. Dan gaat iedereen los. 16 valken, 20 pico’s, 5 lasers, 20 stuiters, 6 Feva’s, 3 Vago’s. Allemaal zijn ze afgetuigd, schoongespoten en opgeborgen. Maar er gebeurt meer op deze dag. De zeilschoolstaf evalueert het afgelopen seizoen. Wat ging er goed en wat kan er beter? Dit jaar leidde Rikus en Bern ons deskundig door alle onderwerpen heen. De belangrijke bevindingen uit evaluatie zijn stof om komende winter mee aan de slag te gaan.

Na al deze belangrijke bezigheden is de zaterdag van SNOLP vanaf 18:00 uur in handen van de FEECO (de feestcommissie). Die regelt met de keuken dat we met z’n allen heerlijk kunnen eten. Ook dit jaar was er na het eten een verrassende activiteit: Een avondspel-zonder-naam met vier continenten, vier kleuren verf, papier, steen, schaar en vier woorden: Hello, World, Friend en Ship. Als je het niet direct begrijpt, is dat niet erg. Dat duurde bij de stafleden ook een tijdje.

Het hele jaar sluit bij Pean de bar om 1:00 en gaat de staf 1:30 op bed. Behalve tijdens SNOLP. Op de zondag daarna is er geen programma. Dan neemt iedereen het er dus van gaat de wekke niet om 7:30 maar om 9:30 uur. Nog even alles opruimen om 12:00 uur gaat iedereen, zoals dat in Pean taal het, OP de trein.

Wij hebben onze oud en nieuw al gehad. 2016 is afgesloten en 2017 is officeel begonnen. Gelukkig nieuwjaar!


 

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident