Sterk weekend met coaches, trainers en opleiders

27 februari 2017

26 februari 2017

Coaches…? Trainers…? Opleiders…? Het zit zo: 

Bij Zeilschool Pean hebben we ca. 1 instructeur per 4 cursisten. Omdat de instructeurs zich ook willen ontwikkelen hebben we 1 leercoach per 4 instructeurs. En omdat die coaches zich ook willen ontwikkelen hebben we voor de coaches een opleider. Daarnaast willen we graag dat in het voorseizoen onze nieuwe instructeurs op goed niveau komen en de ouderejaarsinstructeurs nog beter gaan zeilen of windsurfen. En daarvoor zetten we die trainers in.

Meestal zijn die coaches,trainers en opleiders bezig om anderen iets te leren. In het kaderweekend zorgen deze stafleden ervoor dat ze zelf een stap zetten in hun ontwikkeling. Het niveau van de kaderstaf is bepalend voor het niveau van de zeilschool. Een heel belangrijke groep stafleden dus!

Slecht nieuws vanaf het water
Op zondag gaan we aan de slag met activerende didactiek, waarbij Frans Robertus in een sterke workshop ons laat ontdekken hoe je cursisten fysiek en mentaal voor een langere tijd actief houdt. Omdat er in zo’n weekend ook gevaren wordt, gaan we om 10:30 het water op. Het valt iedereen op dat er in richting van Grou een vreemde rookpluim aan de horizon staat. Tijdens de activerende oefeningen wordt die pluim groter en groter en als we om 11:45 weer op de kant water staan, horen we dat het Theehuis in Grou in lichterlaaie staat en niet meer te redden is.

Na de lunch gaan we verder met wedstrijdzeilen. Met een prachtige wind is het genieten op het water. Iedereen komt weer een stap verder in zijn ontwikkeling en dat brengt een lach op onze gezichten. Toch heeft deze dag een donkere rand gekregen. We wensen de mensen van het Theehuis veel sterkte toe de komende tijd.

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident