“Stilliggen in het Zeilen: Een Cruciale Vaardigheid voor het Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024Stilliggen in het Zeilen: Een Must-have Vaardigheid

Aan zeilen is veel meer dan alleen maar vooruitgaan met de wind in je zeilen. Er zijn momenten waarop je misschien wilt pauzeren, en daar komt het stilliggen kijken.

Wat is Stilliggen in het Zeilen?

Stilliggen in het zeilen betekent dat je de boot tot stilstand brengt. Dit wordt bereikt door de boot aan de wind te sturen en tegelijkertijd de zeilen te vieren. Deze vaardigheid is cruciaal om te leren, omdat het je in staat stelt om te rusten, om situaties te overzien en om de juiste beslissingen te nemen tijdens het zeilen.

Voor een meer gedetailleerde uitleg over stilliggen, kun je de onderstaande video’s bekijken:

Wil je meer weten over stilliggen in het zeilen of andere zeiltechnieken? Neem dan contact op via onze contactpagina of check ons Instagram account voor leuke en informatieve berichten. Ook kunt u onze cursusaanbod pagina bekijken om te zien welke cursussen we aanbieden.

Over het Nationaal Watersportdiploma

Voor jong zeilers bieden we een Nationaal Watersportdiploma aan. Dit is op niveau 2, specifiek voor de kielboot discipline. Het stilliggen is een verplichte module en een belangrijk onderdeel van het diploma. Onze trainingen zijn ontworpen om jonge zeilers te helpen deze en andere essentiële vaardigheden te verwerven.


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident