“Stilliggen in het Zeilen: Een Cruciale Vaardigheid voor het Nationaal Watersportdiploma”

9 mei 2024

Stilliggen in het zeilen: Een fundamentele vaardigheid voor elke zeiler

Of je nu een beginner bent of een gevorderde zeiler, de vaardigheid om je boot tot stilstand te brengen is essentieel. Dit wordt in zeiltermen ‘stillliggen’ genoemd en is een belangrijke component in het Nationaal Watersportdiploma.

Wat is stilliggen in zeilen?

Simply gesteld, stilliggen in zeilen betekent het beheersen van de windrichting en je zeil zo instellen dat je boot tot stilstand komt. Dit houdt in dat je als zeiler je boot naar de wind kunt sturen en het zeil kunt vieren om de boot tot stilstand te brengen. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, vereist het veel oefening en vaardigheid.

Waarom is stilliggen belangrijk?

Stilliggen maakt deel uit van de kernvaardigheden voor elke zeiler. Het stelt je in staat om de controle over je boot te houden, zelfs in uitdagende situaties, en vermindert het risico op ongelukken, zowel op open water als bij het aanmeren.

Voor meer informatie over het aanleren van deze en andere zeilvaardigheden, bezoek je onze contactpagina, bekijk ons Instagram-profiel, of bekijk ons cursusaanbod voor jongeren.

Nationaal Watersportdiploma Eisen

Leeftijd: Jongeren

Niveau: Niveau 2

Discipline: Zwaardboot 1-mans

Module: Bijzondere vaartechnieken

Is de module verplicht: Verplicht

Competentie: Stilliggen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident