“Stilliggen tijdens het zeilen: Een cruciale competentie voor het Nationaal Watersportdiploma”

9 mei 2024

Stilliggen tijdens het zeilen: een essentiële vaardigheid

Elke zeiler kent de waarde van een goede zeilbeheersing. En daarvoor moet je de kunst van het stilliggen onder de knie hebben. Maar wat houdt stilliggen in het zeilen eigenlijk in? Laten we eens kijken.

Wat is stilliggen?

Stilliggen is het controleren van je zeilboot zodat deze op één plek blijft, ondanks de verschillende wind- en wateromstandigheden. Dit doe je door je boot aan de wind te sturen en het zeil te vieren. Daarmee breng je de boot tot stilstand. Met behulp van zeil en roer kun je de boot vervolgens korte tijd op zijn plek houden.


Verwacht deze skill op ons zeilkamp

Op ons zeilkamp wordt er veel aandacht besteed aan het aanleren van deze en vele andere zeiltechnieken. Nieuwsgierig naar onze aanpak en wat je nog meer kan verwachten? Klik hier voor meer informatie over ons cursusaanbod. Volg ons ook op Instagram voor een kijkje achter de schermen!

Diplomaeis van het Nationaal watersportdiploma

Het onderdeel ‘stilliggen’ is een van de verplichte modules voor Nationaal watersportdiploma. Hieronder vind je een overzicht van de eisen:

  • Leeftijd: Jeugd
  • Niveau: niveau 4
  • Discipline: Zwaardboot 1-mans
  • Module: Bijzondere vaartechnieken (verplicht)
    Competentie: Stilliggen

Voor verdere vragen of meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Bezoek onze contactpagina en draai mee met de wind op het zeilkamp van Pean!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident