“Stilliggen tijdens het zeilen: Een cruciale vaardigheid voor je Watersportdiploma”

9 mei 2024

Stilliggen in het zeilen: een belangrijke vaardigheid

Heb je ooit willen leren hoe je een zeilboot stil kunt laten liggen op het water? Dit is een essentiële vaardigheid voor elke zeiler in opleiding, die je leert bij zeilschool Pean. Het gaat om het nauwkeurig manoeuvreren van je boot, aan de wind sturen en het zeil vieren. Hierdoor kan de boot tot stilstand komen en zelfs voor een langere tijd op dezelfde plek blijven. Het onder controle houden van je boot op deze manier vereist actief gebruik van het zeil, het roer en jouw eigen gewicht.

Contact en meer informatie

Wil je meer weten over stilliggen in het zeilen of over onze andere lessen en activiteiten? Neem dan een kijkje op onze contactpagina of volg ons op Instagram. Ook kun je ons volledige cursusaanbod bekijken op onze zeilschool pagina.

Diplomaeis Nationaal Watersportdiploma

Voor het behalen van het Nationaal Watersportdiploma moet je aan verschillende diplomaeisen voldoen. Een daarvan is de vaardigheid stilliggen, wat onderdeel is van de module Bijzondere vaartechnieken. Deze module is verplicht voor volwassenen die voor het Niveau 4 examen van de Zwaardboot 1-mans discipline gaan.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident