Wytse Buis

Wytse is sinds 2023 de nieuwe eindbaas van zeilschool Pean.  Hij is het eerste aanspreekpunt voor alles wat met de zeilschool te maken heeft.

In augustus 2018 is Wytse aan een tweejarige wereldreis begonnen, die hem en zijn gasten langs adembenemende bestemmingen voerde, zoals de Middellandse Zee, de Caraïben, San Blas, de Galapagos en Hawaï. Na deze reis keerde hij terug naar Nederland. Wytse kocht een historische visserskotter, de Lauwers uit 1948, en heeft deze volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een varend woonschip.

Zijn avontuurlijke reis begon als eigenaar en schipper van de Djito, een Bavaria 49. Onder de naam Global Sailing heeft Wytse, in tegenstelling tot de meeste vertrekkers, de wereld rondgezeild met gasten aan boord, waarbij hij vaak afweek van de standaardroutes. Op jonge leeftijd beschikte Wytse al over een schat aan zeilervaring, gevoed door zijn familie, vrienden en talloze tochten over Nederlandse en Europese en internationale wateren.

Als schipper, instructeur en flottielje-leider heeft Wytse sinds 2007 gewerkt voor organisaties zoals Berend Botje en Zeilnet. Het charteren bracht hem in contact met vele unieke personen en bood de kans om samen met zijn gasten nieuwe plekken te ontdekken. Het leverde onvergetelijke ervaringen en voldoening op, zowel voor zijn gasten als voor Wytse zelf.

Sinds 2011 was Wytse actief als subsidie-expert en bedrijfsontwikkelaar. Met groot succes zijn er door Wytse en zijn klanten vele mooie innovatieve projecten, (subsidie)trajecten en natuurontwikkelprojecten gestart en in goede banen geleid. Wytse heeft startende-, gevestigde ondernemingen en overheden geadviseerd en hierbij projecten en bedrijfsontwikkeling succesvol naar een hoger niveau getild. Vandaag de dag is de focus volledig verschoven naar Zeilschool Pean. Wytse heeft het zeilschoolroer overgenomen van Rienk de Jonge en is zeer enthousiast om zijn ervaring en passie voor zeilen te delen met onze cursisten. Zeilschool Pean, bekend om zijn ontspannen sfeer en focus op persoonlijke ontwikkeling, staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk met Wytse aan het roer.

Wytse is ervan overtuigd dat zijn unieke achtergrond en ervaringen waardevol zijn voor Zeilschool Pean, en hij hoopt jullie in grote getalen te mogen verwelkomen tijdens één van onze zeilkampen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident