Top 5: het populairste Pean-nieuws van 2020

29 december 2020

Het was een bijzonder jaar, maar vast staat: we hebben een geweldige zomer gehad bij Pean! De grootste tegenvaller was dat we zo vroeg vol zaten dit jaar en dat we meer kinderen dan ooit helaas geen zeilkamp hebben kunnen bieden. Gelukkig gebeurden er (naast corona) nog véél meer andere dingen op Pean. Op deze pagina vind je een top 5 van het populairste Pean-nieuws van 2020!

5. Zeezeilkampen op een Tall Ship

Natuurlijk vonden we het jammer dat we niet iedereen een plekje op één van onze zeilkampen konden geven. Hoe jammer dit ook was, het bood ook nieuwe mogelijkheden: op nummer vijf van deze top 5 staat het nieuwsbericht over het unieke alternatief voor de zeilkampen bij Pean: zeezeilkampen op een Tall Ship! We hebben een aantal super leuke weken gehad op de Noordzee en zelfs de Engelse kust aangetikt!

“Uniek alternatief voor volle zeilkampen: zeezeilkamp op een tallship”: lees dit bericht.

4. Coronaprotocollen

Niet te missen waren natuurlijk alle corona updates en protocollen. Na iedere persconferentie was het zoeken naar wat de nieuw aangekondigde maatregelen betekenden voor Pean, en dit wilden we natuurlijk iedere keer zo snel en duidelijk mogelijk communiceren. Gelukkig werkte ons strikte protocol goed en hebben we onze zomer op een nagenoeg ‘gewone manier’ kunnen draaien. Met dank aan alle cursisten, staf en ouders hebben we corona buiten de poort weten te houden!

“Zeilschool Pean update corona”: lees dit bericht.

3. Nieuwe Pean-truien

Op nummer drie van het populairste Pean-nieuws staan, hoe leuk, de nieuwe Pean-truien! Ook afgelopen zomer zagen we weer de meerderheid van onze cursisten in deze truien zeilen, dansen, zingen, springen en chillen. En wist je dat je nu ook een Pean-trui kunt winnen? Klik hier voor de winactie!

“Ze zijn er weer: Pean-truien!”: lees dit bericht.

2. De huisjes van Pean-buiten

Het op één na populairste nieuws van 2020 was de nieuwbouw van de 12 unieke waterlodges van Pean-buiten. Inmiddels zijn de eerste huisjes gerealiseerd én is Waterlodge Ljip helemaal volgeboekt. Foto’s en meer vind je in deze bouwupdate van Pean-buiten.

“Zeilschool Pean realiseert 12 waterlodges op een bijzondere plek in Friesland”: lees dit bericht.

1. Online zeillessen

En ja hoor, de prijs van het populairste Pean-nieuws van 2020 gaat naarrrr *tromgeroffel*: onze online zeillessen! Aan het begin van de coronaperiode zijn wij begonnen met het aanbieden van onlinezeilles om mensen te vermaken én een activiteit te bieden naast hun schoolwerk. Helaas was het na aangescherpte maatregelen niet meer mogelijk om dit vanaf het Peanterrein aan te bieden en zijn we dit vanachter een bureau gaan doen. Tientallen cursisten hebben zo hun CWO-3 gehaald met de online-cursus! Hoe leuk is dat?!

“Live online zeilles vanaf zeilschool Pean”: lees dit bericht.

“Online zeilen: klaar voor?!”: lees dit bericht.

“Online zeilles”: lees dit bericht.

Pean-positief!

Zoals je ziet: ondanks de huidige crisis waren er in het afgelopen jaar nog volop positieve ontwikkelingen over Pean om over te schrijven. Maar natuurlijk kijken we uit naar een nieuw jaar waarin we misschien weer kleine stapjes naar het ‘oude normaal’ mogen gaan maken. We wensen al onze cursisten, staf, vrienden en kennissen alvast een heel fijn 2021 toe!

We zien jullie graag in 2021 weer op Pean!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident