Training bij -10 gevoelstemperatuur

16 maart 2018

Komend weekend is een gevoelstemperatuur van -10 graden voorspeld; niet direct weer waarbij mensen aan zeilen denken. Dat is precies wat we wel gaan doen bij Pean. Natuurlijk staat veiligheid daarbij zoals altijd voorop. Daarom passen we dit weekend een ander trainingschema toe, hebben we speciale kleding en hulp van buitenaf. Zo houden we het zoals altijd: veilig, leuk en leerzaam. 

Sinds 10 jaar wordt er getraind in de twee weekenden voor het paasweekend. Dit jaar valt Pasen vroeg en de Russische beer keert dit weekend terug naar Nederland. Rienk de Jonge van Pean: “Afgelopen weekend hadden we te maken met erg koud water, maar boven water was het nog wel 10 graden. Komend weekend lijkt de combinatie van temperaturen onder nul en harde oostenwind de gevoelstemperatuur naar min 10 te brengen. Dat maakt een heel verschil op het water.”

Bij Pean is het in de afgelopen jaren vaker voor gekomen dat er erg koude trainingsweekend voorspeld werden. Sinds begin deze week zijn we dan ook begonnen met voorbereidingen om het trainingsweekend zoals altijd, leuk, leerzaam en veilig te maken. Naast aangepaste zeiltijden en een uitgebreider walprogramma is er dit keer ook hulp van buiten. Magic Marine, de laatste jaren een betrouwbaar partner van Pean in het leveren van zeilpakken, heeft droogpakken en handschoenen tegen een gereduceerd tarief aangeboden aan de zwaardbootinstructeurs. Sander van Magic Marine: ‘We kunnen de kou natuurlijk niet wegnemen maar goede kleding kan met dit weer wel flink de trainingsprestaties ondersteunen’.

Omdat Pean sinds dit jaar ook in houten wedstrijdvalken vaart, heeft de valkenklasse een mooi walprogramma ter beschikking gesteld gericht op bemannen in de houten valk. Rienk: “Omdat de houten valk een complexere boot is, zijn veel vaardigheden en kennis goed te oefenen in theorie en op de wal.”

We zijn bij Pean zo in elk geval goed voorbereid op de aangekondigde winterse omstandigheden.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident