“Trapeze varen: een spannende module binnen het Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024Trapeze varen in het zeilen

Zeilen is een spannend en leuk avontuur, en één van de dingen die het nog spannender maakt is trapeze varen. Door het trapeze varen heb je als zeiler een betere controle over de boot, omdat je de boot kunt balanceren. Het maakt de zeilervaring intenser, maar het vereist ook vaardigheid en kennis.

Veilig trapeze varen

Trapeze varen is niet alleen spannend maar het moet ook veilig gebeuren. Je moet weten hoe je veilig in de trapeze kunt staan en hoe je weer terug in de boot komt. De stuurman speelt hier een belangrijke rol in. Hij of zij moet zorgen dat de bemanning veilig in de trapeze kan staan.


Voor meer informatie over trapeze varen of hoe je dit kunt leren bij onze zeilschool, neem gerust contact met ons op via onze contactpagina. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram voor een kijkje achter de schermen van onze zeilkampen. Bekijk ons volledig cursusaanbod om te zien welke andere geweldige dingen je bij ons kunt leren.

Nationaal watersportdiploma

Het trapeze varen is een optionele module van het Nationaal watersportdiploma op niveau 2 voor volwassenen in de discipline kielboot. Door het halen van dit diploma toon je aan dat je competent bent in trapeze varen.


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident