Tweemansweekend

24 april 2014

Trainingsweekend 2-mans

12 april 2014

De mist dwarrelt over de Wijde Ee, de vogels beginnen net met het fluiten van hun ochtendlied en de tweemansers zijn druk bezig de vier Laser-Vago’s en de RS-Feva XL op te tuigen. De rest van die dag en de volgende waren de in totaal twaalf instructeurs met vijf trainers en een coach druk bezig met gennakeren, trapezevaren en andere tweemanstechnieken. Het was het allereerste BizarOnwijsLeukeTweemansweekend, maar ik kan je verzekeren dat er een BOLT ’15 komt. Tenminste als het aan iedereen die aanwezig was ligt.

Op vrijdagavond kwam iedereen aan zodat we zaterdagochtend vroeg konden beginnen. Per boot was er één instructeur dus er kon zaterdag keihard en heel intensief getraind op tweemans-specifieke onderwerpen. Dat iedereen er voor de volle 110% voor ging was dan ook duidelijk te merken toen de boten waren afgetuigd en iedereen had gedoucht: de  lekkere zitbanken waren allemaal vol en iedereen was bekaf. En we moesten nog een dag!

Op zondag begonnen we met een tocht waarin we verder konden trainen met de onderdelen die zaterdag behandeld waren. Een prachtig moment dus om de gennaker te hijsen of in de trapeze te gaan staan of zelfs allebei tegelijkertijd! Hoeveel we hadden geleerd werd die middag getest toen de wind aantrok tot rond de 15 knopen en er een wedstrijdbaan werd uitgezet. Er is geen mooier plaatje dan wanneer er vijf meter na de start alle fokkenisten van de Vago’s al in de trapeze staan.

Na de wedstrijden gingen we terug naar de zeilschool. Vermoeid en koud, maar vol nieuwe kennis en vaardigheden hebben we de laatste meters gevaren van BOLT 2014. Het is het begin van een nieuwe lichting instructeurs tweemansers van Zeilschool Pean. BOLT ‘14 was een groot succes, maar is helaas voorbij. Wat er over een jaar aankomt is BOLT ‘15.

Tyko Kieskamp

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident