Uw boeking gegarandeerd bij Pean

27 september 2019

Faillissementen in de reisbranche en zeilschool Pean. Hoe zit dat eigenlijk?
Deze week zijn Thomas Cook en Neckerman volop in het nieuws. Het beeld van reizigers die een reis hebben geboekt en betaald, die niet doorgaat, doemt op.

Leed
Het zijn van die momenten waarop anderen zich gaan afvragen: “Hoe is dat eigenlijk bij ons geregeld?” Dat geldt natuurlijk ook voor ouders en cursisten van zeilschool Pean. In 2014 hebben we bij de verenigde zeilscholen van www.zeilscholen.nl gezien wat er gebeurt als de garantie op restitutie van het cursusgeld door een faillissement niet goed geregeld is.

Afhankelijk
Pean is een stabiel bedrijf. Bij ons zijn insolventiepraktijken zeer onwaarschijnlijk. Toch kun je je als organisatie maar beter hierop voorbereiden. Want hoe goed wij het ook regelen, ook wij zijn afhankelijk van onze partners en leveranciers. Daarom zijn we sinds september deelnemer bij Garantieregeling pakketreizen van VZR-Garant.

Goed geregeld bij VZR
Aansluiten bij VZR was meer dan een papieren formaliteit. Onze organisatie en financiële administratie is door VZR-Garant eerst goed onder de loep genomen. Nu Pean aangesloten is, betekent het dat iedere boeker die naast een verblijf bij Pean in een accommodatie ook een andere dienst van Pean afneemt, automatisch verzekerd voor teruggave van de kosten, mocht Pean niet meer aan haar betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Die combinatie van accommodatieverblijf en aanvullende dienst is een vorm van een pakketreis. Aanbieders van dergelijke pakketreizen, en dus ook Pean, zijn sinds vorig jaar wettelijk verplicht zich daarvoor te verzekeren. De Hiswa heeft als brancheorganisatie onderzocht op welke manieren dat kan. De garantieregeling waarvoor Pean heeft gekozen, is die van VZR-Garant.

Voor wie geldt de VZR-bijdrage?|
Bij Pean betekent dit dat iedere interne zeilschoolcursist en ieder accommodatiegast die bij Pean verblijft en daarnaast ook een boot huurt, een maaltijd afneemt of een  verzorgd arrangement boekt, onder de pakketreis-definitie valt. Boekt u dus bij Pean een dergelijk verblijf, dan vindt u daarvoor vanaf heden een bijdrage op uw factuur.

 

Copyright 2023 Pean |
Ontwikkeld door Convident