“Veiligheidsregels voor Hevige Onweersbuien op het Water”

16 december 2022

Veiligheid voorop bij Zeilschool Pean

Zeilschool Pean organiseert al ruim 55 jaar zeilkampen voor kinderen van 8-18 jaar, direct aan open vaarwater in Friesland. Veiligheid staat bij ons voorop. Goede zeillessen met goed materiaal en plezier gaan hierbij hand in hand. Maar wat zijn de belangrijkste veiligheidsregels om te volgen tijdens hevige onweersbuien op het water?

Weerbericht volgen

Het is belangrijk om altijd het weerbericht te volgen. Als er hevige onweersbuien worden voorspeld, is het verstandig om geen zeiltocht te maken. De kans op blikseminslag is dan te groot.

Op tijd naar de kant

Mocht je toch op het water zijn als er een onweersbui aankomt, dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar de kant te varen. Blijf bij elkaar in de buurt en zorg ervoor dat je niet te dicht bij een ander vaartuig komt.

Materiaal goed afdekken

Zorg ervoor dat je het zeilmateriaal goed afdekt. Zorg ervoor dat er geen metalen onderdelen bloot staan, zoals kikkers of roestvrijstalen staaldelen. Deze kunnen een blikseminslag veroorzaken.

Blijf niet te lang op het water

Als je toch op het water bent, blijf dan niet te lang. Zodra je de kans hebt, vaar dan naar de kant om de onweersbui te ontwijken.

Veiligheid staat voorop bij Zeilschool Pean

Bij Zeilschool Pean staat veiligheid voorop. Onze ervaren instructeurs leren je de belangrijkste veiligheidsregels voor het zeilen, zodat je altijd veilig op het water kunt varen. Wil je meer weten over onze zeilschool en de mogelijkheden voor je kind? Kijk dan op www.pean.nl/zeilschool/ en neem contact met ons op.

1. Zorg ervoor dat je een goede weersvoorspelling hebt gekregen voordat je op het water gaat.

2. Vermijd het varen in open water tijdens een hevige onweersbui.

3. Blijf zo laag mogelijk in het water en vermijd het varen in de buurt van hoge gebouwen of bomen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident