“Vereisten en Criteria voor het Behalen van je Watersportdiploma”

19 juni 2024

Herken de Onderdelen van een Zeilboot

Kun jij alle nodige onderdelen van een zeilboot benoemen en gebruiken? Bij het zeilen gaat het niet alleen om wind en water, maar ook om kennis van je boot. Het is belangrijk dat je de giek, de mast, het roer, het zeil, en de schoot kan herkennen. Bovendien moet je weten hoe al deze onderdelen samenwerken om zelf veilig en effectief te kunnen zeilen.

Waarom moet je dit weten voor het Nationaal Watersportdiploma?

Het herkennen van de basiscomponenten van een zeilboot is een essentiële vaardigheid om veilig te kunnen zeilen. Deze kennis is zelfs zo belangrijk dat het een vereiste is voor het behalen van het Nationaal Watersportdiploma op niveau 3.

Wil je meer leren over zeilen en alles wat daarbij komt kijken? Check dan ons Instagram account voor leuke foto’s en video’s, of neem contact met ons op via onze contactpagina. Ook kun je een kijkje nemen in ons cursusaanbod om de perfecte zeilcursus te vinden die bij jou past.

Eisen voor het Nationaal Watersportdiploma

Voor het behalen van je Nationaal Watersportdiploma zijn er specifieke eisen waaraan je moet voldoen. Voor de theorie module ‘Onderdelen’, die verplicht is op niveau 3 voor volwassenen, moet je kunnen aantonen dat je de giek, mast, roer, zeil en schoot kunt herkennen en dat je weet hoe je dit zelf moet optuigen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident