“Verhalen van het schip: noodzakelijke basisvaardigheid voor het watersportdiploma”

19 juni 2024

Verhalen van het schip in het zeilen

Het beheersen van de basis zeiltechnieken is essentieel om veilig en zelfverzekerd op het water te kunnen zijn. Eén van deze basisvaardigheden is het kunnen ‘verhalen’ van een zeilschip. Het verhalen van een schip betekent simpelweg het verplaatsen van een schip van de ene locatie naar de andere met behulp van lijnen. Zelfs met enige hulp van de instructeurs kan dit soms een ingewikkeld proces zijn, maar met geduld en oefening kan elke jonge zeiler deze vaardigheid onder de knie krijgen.

Voor meer details en verdere instructies over het verhalen van het schip en andere zeiltechnieken, bezoek onze contactpagina. Daar kan je terecht voor alle vragen over onze zeillessen en kampen. En natuurlijk kan je ons ook volgen op Instagram voor meer zeilinspiratie!


Nationaal Watersportdiploma eisen

Zoals vermeld in de diploma-eisen voor het Nationaal Watersportdiploma, moeten jongeren op niveau 2 in de discipline kielboot de verplichte module ‘Verhalen van het schip’ voltooien. Het is een basisvaardigheid die elke zeiler moet beheersen om veilig op het water te kunnen zijn.

Voor een overzicht van ons cursusaanbod, check onze Zeilschool pagina.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident