Verhalenproject Uitgesteld Geluk in de tuin van Pean-buiten

29 juni 2022

Op donderdag 7 juli om 19:30 is een verhaal van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature te beluisteren in het voedselbos van Pean-buiten in Nes. Sjoerd Bottema leest daar het verhaal De Hermitaazje van Piter Boersma voor, in het Fries.

Alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia zorgt Leeuwarden UNESCO City of Literature met Uitgesteld geluk voor een nieuw, live voorgelezen verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie.

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen en in pluk- en theetuinen. In het Nederlands, in het Frysk of in het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest.

Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.

Het programma duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem zelf een tuinstoeltje mee!

Meer info vind je op www.uitgesteldgeluk.nl of bekijk de infovideo via de volgende link:

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident