Videoanalyse tijdens zeilles

2 januari 2017

Contact met professionals
Het is niet zomaar dat we bij Pean als eerste deze stap zetten. Het toeval wil dat Marit Bouwmeester, gouden medaille Laser Radiaal op de Olympische Spelen 201 6, en haar broer en trainer Roelof hun eerste zeillessen op Pean volgden. “We zijn met hen in contact gekomen over het videoplatform dat zij gebruiken. Afgelopen najaar en winter hebben we ontwikkeld hoe we dat platform voor onze zeilschool kunnen inzetten. Omdat iedereen wil dat veel kinderen op een leuke manier leren zeilen zijn we met elkaar in zee gegaan.”

Net als in alle andere sporten als skiën of hockey is jezelf terugzien heel leerzaam en leuk. Dat geldt zowel voor de achtjarige optimistkinderen als voor de ervaren 18 jarige laserzeilers. De cursisten krijgen straks een inlogcode in het systeem. Daarmee kunnen ze thuis hun filmpjes nog eens terugzien. Pean wordt overigens geen ‘i-Pad zeilschool’. Zeilen leer je door te zeilen en dat doe je buiten op het water.”

Trots op kansen pakken
Bij Zeilschool Pean hebben we veel zin om komend zeilseizoen de nieuwe methode bij een aantal lesgroepen te gaan toepassen. Eens in de zoveel jaar krijg je de kans om echt innoverend bezig te zijn. We zijn er als zeilschool trots op om op deze wijze samen te werken met de wereldtop.

 

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident