Vijf jaar begeleid werken en wonen op Pean

3 februari 2023

De Optimist. Persoonlijke ondernemersverhalen

Vijf jaar begeleid werken en wonen op Pean

Het is kwart voor 11. We zijn net begonnen met onze wekelijks kantooroverleg als we gestoord worden. Er klopt iemand op de deur. Ik weet al voor de deur opengaat wie het is. Onze top-collega Bas. Hij weet namelijk ook dat iedereen die op kantoor werkt op woensdag om 10:30 overleg heeft en hij dus daar moet zijn om iets belangrijks te vragen. Hij doet de deur open en vraagt: “Rienk kun je even meekomen? Dit is heel belangrijk!”.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier!

 

 

Sociale werkplek
Natuurlijk sta ik altijd voor mijn collega’s klaar en ik loop mee. Bas heeft in zijn eentje het hele terras van waterlodge Tomke schoongemaakt met de hogedrukspuit. Het resultaat is inderdaad indrukwekkend. Ik complimenteer hem dan ook terecht met zijn werk!

Bas werkt nu 5 jaar bij ons op Pean. Hij heeft een sociale werkplek en helpt ons met allerlei klussen op het terrein en in de accommodaties. Hij geniet vooral van het buitenwerken in het voedselbos bij Pean-buiten. Bas is net als ik erg trots op ons terrein en op Pean. Maar Bas en ik hebben stiekem nog iets gemeen denk ik wel eens. We krijgt namelijk beiden hulp bij onze werk- en  woonsituatie.

Begeleid wonen
Mijn vrouw Ida en ik wonen deze week 5 jaar op Pean. We wonen in het voorhuis van de boerderij en hebben een prachtig uitzicht op het vaarwater. Inmiddels zijn we met z’n vieren, want sinds een paar jaar zijn we de trotse ouders van twee prachtige dochtertjes. Wonen op Pean is niet helemaal “gewoon wonen”. Wij worden namelijk flink ondersteund door de Pean-collega’s. Ons huis wordt schoongemaakt door de fantastische dames van ons “spic&span- team”. En we mogen altijd mee eten met de geweldige maaltijden van onze koks. Om 10:00 en 15:00 uur is er koffiepauze. Werkdag of geen werkdag, met of zonder gezin kan ik altijd aansluiten voor een goed verhaal. Ook is er altijd een collega die even op onze dochters wil letten.

Ik zeg wel eens voor de grap dat we hier begeleid wonen, maar ik denk eigenlijk dat dit bijzonder dicht bij de waarheid komt. Eigenlijk is het niet vreemd dat we onder andere door deze geweldige bonussen van wonen op Pean, ons hier zo thuis voelen.

Zo persoonlijk mogelijk
Ook voor onze gasten doen we altijd ons uiterste best om ze te ‘begeleiden’ bij hun verblijf op Pean. Neem bijvoorbeeld onze zeilkampen, die zijn van A tot Z verzorgd en we bieden zoveel mogelijk maatwerk. Het contact is zo persoonlijk mogelijk.

Natuurlijk is het materiaal op orde, zijn de kamers schoon en is het eten lekker. Maar we hebben ook geweldige stafleden die niet alleen de zeillessen verzorgen, maar ook voor de kinderen klaar staan als ze bijvoorbeeld ziek zijn, een beetje heimwee hebben of behoefte hebben aan wat één-op-één aandacht. Zelfs het thuisfront van al deze kinderen vergeten we niet. Vanaf kantoor sturen we iedere dag een update per WhatsApp aan alle ouders, uiteraard met de meest fantastische foto’s. En natuurlijk kunnen die dan ook even reageren en vragen hoe het met hun kind gaat.

Beschikbare plekken zeilkampen
Ik hoor vaak van ouders dat deze begeleiding één van de redenen is dat ze hun kinderen graag naar onze zeilkampen laten komen. We hebben om de persoonlijke aandacht te kunnen blijven garanderen zelfs het aantal beschikbare plekken per kamp naar beneden gebracht.

We merken dan ook dat onze kampen ieder jaar weer eerder uitverkocht zijn. Lijkt het je leuk dit jaar ook (weer) bij een zeilkamp aanwezig te zijn? Boek dan vast je zeilkamp via onderstaande link. De vroegboekkorting loopt nog tot eind januari.

Wil je graag nog even overleggen of een stukje maatwerk voor jouw kind? Of twijfel je over de bootkeuze of de te kiezen leeftijdscategorie? Bel ons even op (0566) 63 13 92;  we denken graag met je mee!

Rienk
Eigenaar Pean & coördinator zeilschool
https://www.pean.nl/zeilschool

Iedere week De Optimist in je mailbox?

Schrijf je hier in!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident