Voorname boothuurder

23 november 2016

2 december  2016, door Christophe Meijer

Pean helpt Piet uit de brand met MS Voortvarend

De telefoon gaat: een man vertelt gehaast dat ie een probleem heeft. Zijn baas wordt geacht te verschijnen op een bijeenkomst. Het is heel belangrijk dat deze leidinggevende per boot reist. Maar de boot waarmee hij zou gaan is stuk. En dus is hij nu op zoek naar iemand in de buurt van Grou die in de winter nog een boot in het water heeft liggen. Hij heeft al veel telefoontjes gepleegd en Pean is zijn laatste strohalm!

“En bovendien”, zegt de man, “er moeten best wat spullen mee aan boord en ik wil ook graag een schip met klasse”. Mmmm, ik denk na en vertel dat we nog drie boten in het water hebben: een motorbootje waarmee wij met zeilschool de zeillessen begeleiden, de wintervalk en motorschip Voortvarend. De keuze voor MS Voortvarend ligt dus voor de hand.

Omdat ik net op het tijdstip dat zij de boot willen ophalen er zelf niet kan zijn, vraag ik of ze wat ervaring hebben met boten. “Jazeker, veel ervaring met boten…” is het antwoord. Willen jullie nog hulp hebben bij het wegvaren? “Nee, er komen wat kameraden mee”. Welke naam moet ik noteren als boothuurder?  “Doe maar Piet”, is zijn gehaaste reactie.

 

Ik ben toch nieuwsgierig. Een uur nadat de boothuurders de boot zouden komen halen, kan ik naar Pean rijden. Zou het goed gegaan zijn? Ze zijn al weg…, dus blijkbaar wel.  Als ik Piet op zijn 06 nummer bel, zegt hij dat alles prima is gegaan. Direct na het telefoontje ontvang ik een foto:

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident