Vroege wintertraining

7 januari 2018

Drukke studie-agenda instructeurs zorgt voor vroege start zeiltrainingen. De opleiding van de zeilinstructeurs bij Pean startte dit jaar voor het eerst al in de kerstvakantie. Zaterdag 6 januari waren de eerste stafleden al bij Pean om hun eigen vaardigheid bij te spijkeren.

Kou
“Met het maken van de planning was de mogelijke kou een belangrijk bespreekpunt” vertelt Rienk de Jonge van Pean. Er werd afgelopen weekend gevaren in twee houten valken.

Studie en zeilen
Bijna alle zeilinstructeurs bij Pean studeren aan een universiteit of hogeschool. Instructeurs kampen sinds de invoering van het leenstelsel en het bindend studieadvies met tijdgebrek in mei en juni. Omdat het zeilniveau en het streven naar kwaliteit bij Pean hoog in het vaandel staat, wordt er veel tijd besteed aan de opleiding van de staf. Daarom is het opleidingsprogramma dit jaar vervroegd en wordt er nu al in de winter getraind.

Van Delft naar Pean
Zeilinstructrice Maaike Kempeneers woont in Delft en studeert nanobiologie: “Ik geef al 3 jaar les bij Pean en vind het belangrijk om zelf steeds beter te gaan zeilen. Het was wel even schakelen om i.p.v. in de zomerzon nu in de winterkou te komen trainen. Maar ik ben  goed voorbereid van Delft naar Pean gereisd en het was ontzettend leuk!”

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident